Geri Dön
Emrah, mekanda çay hesabı yaptıysa kimseyi gittiği yere götürmemeli

Emrah, mekanda çay hesabı yaptıysa kimseyi gittiği yere götürmemeli

Şarkıcı Emrah'ın eşiyle gittiği mekanda çayların hesaba yazılmamasını istediği haberleri düştü. Emrah'la ilgili bu tip cimrilik söylentilerini çok sık duyuyoruz. Kendisini yakından tanımadığımız ve muhtemelen hiç tanımayacağımız için de bu söylentileri kesinleştirmek pek mümkün değil. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünürsek, Emrah'ın cimri olma ihtimali var. Ateş ve duman demişken, kömür ve doğalgaz pahalandı. Evde bile 3 montla oturmak lazım. Di mi Emrah?

Turcel Orman
Turcel Orman

Küçük Emrah ve küçük hesaplar

Emrah ve eşinin gittiği söylenen Rumelihisarı'ndaki mekan muhtemelen manzaralı, lüks bir yer. Sürekli de gidiyorlarmış. O mekana gitmeyi göze alan biri çayın hesabını yapmaz. En azından yapmamalı. Çünkü yapacaksa zaten oraya gitmez. İçtikleri çayların fiyatı toplam hesabın yüzde 5'i bile değildir. Tabii eğer 'sınırsız çay' ayağına 10 bardak falan içilmediyse.

Emrah'ın lakabı Küçük diye küçük hesapların peşine düşecek değil ya!

Götürme beni gittiğin yere

İnsanlar bir mekana gidecekleri zaman kimlerle beraber gittiklerine dikkat ederler. Hal ve hareketleriyle onu utandırmayacak, eğlenceli vakit geçirebilecekleri birilerini tercih ederler. E tabii bir de hesap kitlemeyecek ya da hesap esnasında sorun çıkarmayacak birilerini.

Emrah gittiği mekanda birkaç çayın hesabını yapacaksa, kimseyi gittiği yere götürmemeli. Yok eğer böyle bir olay yaşanmadıysa, bu haberi ortaya atanlar Emrah'a çay borçlu. Hem de kupa bardakta ve tam da Emrah'ın seveceği gibi demli ve acı.

Okey masası adeti

Bu çay söylentisinin aslı astarı varsa Emrah ve eşi gittikleri mekanda çay hesabı yapmak yerine, yanlarında evde demledikleri termosla, çaydanlıkla, semaverle gezmeliler. Çünkü bir mekanda içilen çayın parasını vermemek iki şekilde mümkün; ya okey masasında yancısınızdır ya da sık sık aynı mekana gittiği için mekan çalışanlarına nazı geçen maddi durumu kısıtlı bir öğrenci.

Yok eğer ünlü bir şarkıcıysanız ve varlıklı olduğunuz biliniyorsa, çayda indirim istemek yerine aynı sallama çaya 5. kez sıcak su doldurup içmeyi tercih etmeniz ya da çayınızı evde demlemeniz daha mantıklı.

Hatta ocağı çalıştırıp masraf çıkarmamak için çayı güneşte demleyebilir; bulaşık çıkarmamak için de yüreğinizden süzüp öyle verebilirsiniz.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler