Geri Dön
Erbakan Malkoç: "Dünyaya iz bırakacağım"

Erbakan Malkoç: "Dünyaya iz bırakacağım"

Gençlik Odası TV’de Ferit Ömeroğlu bu hafta, otomobillere kimlik kazandıran, sıra dışı tasarımlarıyla dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Dizayn VipGroup Başkanı Erbakan Malkoç'u ağırladı.

Serkan Boğaç Yılmaz
Serkan Boğaç Yılmaz

-Başarı sizce nedir?

Haberin Devamı

Başarı bir bütündür. Başarıyı kimse tek başına yakalayamaz. Eğer siz gerçekten başarı istiyorsanız iyi bir ekip kurmak zorundasınız. Çünkü herkes her işi en iyi şekilde yapamaz. Ben başarının en önemli sırrının her işinin ehlinin yapmasına bağlıyorum. Her işi herkes yapamaz, herkes kendi işini yapmalı. Dolayısıyla eğer ben başarılı olmak istiyorsam, eğer dünyada bir başarı sağlamak istiyorsam, işinin ehliyle çalışmak zorundayım.

-Nasıl bir çocukluğunuz vardı, bugünlere nasıl geldiniz?

Gençler bunu ajitasyon olarak almasınlar, beni zaten tanıyanlar biliyor. Şimdi bakıldığında adam iş adamı, parası var, arabaları var deniyor. Ben çocukken ayakkabım yoktu. Bırakın onu, yarı tok yatardım, bırakın onu ben otomobilleri öküz arabasıyla çarşıya giderken yolda görürdüm. Ben böyle bir çocuktum. İlkokul mezunuyum. Annem babam vefat etti, İstanbul'a geldim. Hiç bir şeyim yoktu. Ben hayata sadece tutunmak için tamirhane çıraklığı istedim ve oradan başladım. Başarı zorluklarla mücadele zanaatıdır. Başarı para kazanmak, servet sahibi olmak çok büyük işler yapmak değildir. Başarı zorluklarla mücadele etmektir. Eğer başarıyı gerçekten istiyorsanız mücadeleci ruhunuzu en üst seviyeye almak zorundasınız. Başladığım günden beri böyleyim.

Haberin Devamı



Sunucu Ferit Ömeroğlu Erbakan Malkoç’a “İngiliz anahtarı” hediye etti. Hediyeye oldukça duygulanan Malkoç zor dönemlerini hatırlayarak,” bundan kafama çok yemiştim “ dedi.

Yayında kendisine sürpriz olarak Ünlü Sanatçı Alişan telefonla bağlandı. Çok sıkı dostlukları olan ikilinin buluşmasında Alişan: “Hayatımda her şeyimi emanet edebileceğim, -namusumu, cüzdanımı, ailemi- 4-5 tane dostum var. Onlardan biri Erbakan Malkoç’tur.” dedi.

Sunucu Ferit Ömeroğlu Erbakan Malkoç’a “İngiliz anahtarı” hediye etti. Hediyeye oldukça duygulanan Malkoç zor dönemlerini hatırlayarak,” bundan kafama çok yemiştim “ dedi.

Yayında kendisine sürpriz olarak Ünlü Sanatçı Alişan telefonla bağlandı. Çok sıkı dostlukları olan ikilinin buluşmasında Alişan: “Hayatımda her şeyimi emanet edebileceğim, -namusumu, cüzdanımı, ailemi- 4-5 tane dostum var. Onlardan biri Erbakan Malkoç’tur.” dedi.

Haberin Devamı

-Gençlere çok fazla önem veriyorsunuz. Bunun sebebi nedir?

Benim derdim açıkcası vatanım. Vatanımın derdiyle dertlenmeyen insan dertsiz insandır. Vatan da sizlersiniz. Gençler. Benim her zaman söylediğim bir cümle vardır. Paylaşılmayan bir bilgi, buzdolabında çürüyen bir muza benzer. Hiçbir işe yaramaz. Ve bende bir bilgi birikimi var, bunu da gençler benden almak istiyor.Vatanına sözle sahip çıkılmıyor. Ben para kazandım demekle sahip çıkılmıyor. Vatana, sizde olanı gençlerle paylaştığınızda sahip çıkılıyor.

-Öldükten sonra insanların sizin hakkınızda ne söylemesini istersiniz?

Vatanına, milletine bayrağına bağlı, gerçekten itibar için yaşayan bir insan olarak bilirdik demelerini çok isterim. İki kanatlı olmak gerekiyor. Kimse tek kanatla uçamaz. Bir insan hem dünyevi hem uhrevi olamıyorsa, geçmiş olsun. Bir insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamalı ama yarın ölebileceğini de unutmadan ebedi hayata çalışması gerekiyor. Tabii ki bu benim inancım, benim düşüncem herkes yaşantısında hürdür ama bana sorduğun için bunu söylüyorum.

Haberin Devamı

-Öğrenciler sizce ne yapmalı?

Bir kere hayatta gerçekten başarılı olmak istiyorlarsa iki ana kural var. Ne yapacaksanız yapın, önce bunu isteyin. Bir kere istemek yapmanın %98'i demek. %50'si falan değil. İki; mücadele etmek. İstediğin şey için mücadele edeceksin. İstiyorsun ama mücadele etmiyorsun. Mümkün değil ki sonuca gidebilmek.

-Hayal kırıklıklarınız ya da bir kırılma noktanız var mı?

Bir kasa domatesin içinde iki tane çürük çıkar. Önemli olan çürükleri ayıklamak. Tabii ki bizim hayatımızda da önem verdiğimiz, değer verdiğimiz arkadaşlarımızdan istediğimiz sonucu alamıyoruz. Ama inanın kişi kendine yapar ne yaparsa.

Sizin ülkenizde bu işin önüne engel koyuyorlar. Araca dokunursan sizi içeri atarız diyorlar. Ben neler yaşadım. Ama dedim ya başarı zorluklardan gelir. Bana soruyorlar sizin kırılma noktanız var mı diye. Benim her yerim kırık. Ben dünyaya iz bırakacağım. Ben ülkeme bu borcu ödeyeceğim. Cenevre otomobil fuarına Türkiye'den katılan ilk şirket ünvanını alacağız. Biz Türk şirketi olarak kişiye özel otomobil dizaynında dünyadaki devler arasında yerimizi alacağız. Türkiye'yi dünya arenalarında en iyi temsil eden şirketiz. Ben gençlere buradan şunu söylemek istiyorum, bizim yani Erbakan Malkoç önderliğindeki şirketimizin bugüne gelmesindeki en büyük özelliği; ben ne istediğimi çok iyi biliyorum ve çok mücadele ediyorum. Çok çalışmaktan kastınız ne bilmiyorum sizin ama ben 20 saat çalışıyorum. Benim hayallerim farklı, dertlerim farklı, hedeflerim farklı. Başarı dünyadaki en güzel tatlıdan daha tatlıdır. Lütfen başarılı olmak için mücadele edin. Yapamazsın edemezsin diyenlere takılmayacaksın. Niye yapmayalım?

Haberin Devamı

Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Ne olursanız olun eğer gerçek manada ekonominiz güçlüyse kimse size engel olamaz. Ekonomi olarak güçlü değilseniz barışa dahil olamazsınız. Güçlüyseniz sizi dinlerler. Etnik kökeni ne olursa olsun. Ben dünyaya iz bırakacağım. Dünya da bu tarz otomobilleri hayal edenler Türkiye’ye gelecek. Ben bu borcu ülkeme ödeyeceğim. Dünyada ilk Cenevre Otomobil Fuarında Türkiye’den katılan firma ünvanını aldık.

-Gençlere son olarak ne söylemek istersiniz?

Benim hayatta en çok istediğim şey bende olanı sizlere verebilmek. Paylaşıldıkça her şey çok güzel oluyor. Azlarınızı önemseyin. Az olarak gördüğünüz her şey aslında o kadar çok ki. Lütfen azar azar da olsa birbirimizi sevmeye başlayalım. Birbirimize kenetlenelim. Az, çok güzel bir şey. Azlarınızı çoğaltmanız dileğiyle.

Benzer İçerikler