Geri Dön
Itır Esen kimdir? Itır Esen kaç yaşında?

Itır Esen kimdir? Itır Esen kaç yaşında?

Türk sinemasının tanınmış isimlerinden Itır Esen'le aynı isme sahip yeğeni Itır Esen kimdir? Itır Esen kaç yaşında? 2017 Miss Turkey yarışmasında kazandığı birincilik tacı neden geri alındı?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinen Itır Esen'in yeğeni ve 1977 yılında hayatını kaybeden ünlü seslendirme sanatçısı Hayri Esen'in torunu olan Itır Esen, 1999 yılında İstanbul'da doğdu. 2017 yılında 18 yaşındayken katıldığı Miss Turkey'de birinci olan genç model, sosyal medyada 15 Temmuz'la ilgili yaptığı paylaşım sebebiyle tacını Aslı Sümen'e kaptırdı.

Haberin Devamı

Itır Esen kimdir?

İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenimine devam eden Itır Esen 14 yaşında modellik yapmaya başladı.

Tüm öğrenim hayatını İstanbul'da geçirdi ve üniversiteyi kazanmadan önce Fenerbahçe Anadolu Lisesi'nde okudu. 1,80 metrelik boyu sayesinde genç yaşta moda haftalarında ve tanıtımlarda modellik yapma şansı buldu. Aynı zamanda sporculuk geçmişi de bulunan Itır Esen, modelliğe profesyonel olarak başlayınca sporu bıraktı. Şimdiye dek Zeynep Tosun, Özgür Masur, Meltem Özbek, Çiğdem Akın, Zeynep Erdoğan gibi ünlü modacıların defilelerinde görev aldı.

Miss Turkey 2017 yarışmasında şampiyonluk kazandıktan bir süre sonra 15 Temmuz hakkındaki sosyal medya paylaşımları sebebiyle tacı elinden alındı.

Haberin Devamı

Bir süredir göz önünde olmayan genç modelin Acun Ilıcalı ile buluşması aşk dedikodularına neden olsa da, asıl konunun 2 Şubat 2019'da başlayacak olan Survivor yarışmasında yer almasıyla ilgili olduğu belirlendi. Acun Medya ile çalışmaya başlayan Itır Esen'in Yunan bir sunucuyla beraber YouTube kanalında program yapması bekleniyor.

Itır Esen ailesi

Itır Esen'in halası olan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Itır Esen, Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından. 1957 yılında doğan hala Itır Esen, Münir Özkul ve Adile Naşit'le oynadığı filmlerde, ailenin güzel kızı olarak tanınmıştı. Ünlü yönetmen Yavuz Turgul'la uzun süren evliliğinden sonra 2006 yılında boşandı. Babası ise Yeşilçam'ın ünlü seslendirme sanatçılarından Hayri Esen.

Hayri Esen ise Yeşilçam'da Tarık Akan, Kartal Tibet, Ayhan Işık gibi jönleri ve daha birçok oyuncuyu seslendirdi. En bilinen seslendirme performansı ise Kartal Tibet'in filmlerindeki Tarkan seslendirmeleri. Hayri Esen 1977 yılında hayata veda etti.

Benzer İçerikler