Geri Dön
Jennifer Lopez 'Latin kadın' klişesini kırdı mı?

Jennifer Lopez 'Latin kadın' klişesini kırdı mı?

Jennifer Lopez hiçbir zaman radikal adımlar atan bir yıldız olmadı. Zaman içinde sevdik, zaman içinde benimsedik onu. Fark etmeden, kendiliğinden gelişti her şey. "Hollywood'daki 'Latin kadın' klişesini kırdım" demiş Lopez son olarak. Peki bu doğru mu? Sahiden 'Latin kadın' klişesi kırıldı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hâlâ çok güzel, hâlâ çok iddialı

Jennifer Lopez, Hollywood dünyasının, müzik sektörünün en büyük yıldızlarından biri. 90'lı yıllarda oyunculukta şansını deneyen Lopez, 1999'da çıkardığı ilk albümü 'On The 6' ile müzik sektöründe ne kadar iddialı olduğunu da kanıtlamıştı. Daha sonra sıklıkla özel hayatıyla gündeme geldi Lopez'in. Ama müzikten hiçbir zaman kopmadı. Hâlâ çok güzel, hâlâ çok iddialı şarkıcı...

"'Latin kadın' klişesini kırdım" demiş

Kadınların yaşı söylenmez ama Lopez tam 51 yaşında. Ve gram yaşlanmıyor, gram yaş almıyor şarkıcı. Son olarak enteresan bir röportaj vermiş. Demiş ki, "1993'te oyuncu olmaya karar verip Hollywood'a gittiğimde Latin asıllı olmanın sıkıntısını yaşadım. Latin asıllı kadın oyunculara aşçı, dadı gibi onuncu sınıf roller veriliyordu. Ama ben başrolde oynamak istiyordum ve direnerek film sektöründeki Latin kadın klişesini kırdım. Ama Hollywood filmlerinde Latin oyuncuların temsili hâlâ yüzde 6 düzeyinde" demiş.

O klişe sahiden kırıldı mı?

Jennifer Lopez 'Latin kadın' klişesini kırdı mı peki sahiden? Ben buna pek katılmıyorum. Zaten kendisi de Latin oyuncuların Hollywood'taki temsilinin yüzde 6'larda olduğunu söyleyerek bu klişenin pek de yıkılmadığını söylemiş oluyor aslında bizlere. Ne yazık ki bu 'Latin kadın' klişesi günümüzde hâlâ mevcut gibi. Sofia Vergara, çok kazanan bir Kolombiyalı aktris. Ama Vergara, onu meşhur eden 'Modern Family' dizisinin yan karakterlerinden biriydi mesela. Hollywood'da bu 'Latin kadın' klişesinin önüne geçilmeye son zamanlarda biraz biraz başlandı ama klişeyi kıran ilk kişi Jennifer Lopez miydi, orası biraz soru işareti. Yine de Jennifer Lopez'in Hollywood'dan ziyade özellikle müzikte çok sayıda güzel işler başardığı ortada. İspanyolca şarkıları belki İngilizce söyledikleri kadar büyük hit olmadı ama melez güzelliği onu hep 'Latin' yapmaya yetti. Bir Latin kadının da dünya çapında hem de yıllarca büyük bir şöhrete kavuşabileceğini gördük Lopez' sayesinde. Lopez'in klişeleri devirecek kadar radikal adımlar atmak yerine yavaş ve temkinli ilerlediğini düşünenlerdenim.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler