Geri Dön
Kolsuz Agop neden bu kadar çok sevildi?

Kolsuz Agop neden bu kadar çok sevildi?

Kolsuz Agop olarak bilinen Prof. Dr. Agop Kotoğyan'ın hayatını kaybetmesi sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada en çok karşımıza çıkan haberlerden biriydi. Sosyal medyada Kolsuz Agop'un ölümüne istinaden öylesine büyük bir üzüntü vardı ki, onu tanımayanlar 'O kim?' dedi ama kimse kayıtsız kalamadı bu ölüme. Ünlü dermatolog Kolsuz Agop nasıl bu kadar sevildi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Onun adını yıllar önce cilt problemi yaşayan birçok kişi gibi ben de duydum elbette.

Haberin Devamı

"Alnımın orta yerinde bu nasıl bir cumhuriyet?" şeklinde gezindiğim yıllarda çok sevdiğim bir arkadaşım sayesinde tanıdım onu.

"Yıllar önce gitmiştim ona, o kadar tonton, o kadar iyi bir adam ki hem çok kısa sürede teşhisi koydu ve iyileşmemi sağladı hem de o kadar hoşsohbet bir adamdı ki gerçekten iyi ki onu tanımışım. Sen de git mutlaka" demişti arkadaşım.

Gitmek kısmet olmadı, cilt problemlerim bir şekilde daha kontrol altına girebilecek duruma gelince ben de Kolsuz Agop'u unuttum ve yoluma devam ettim.

Aklımın bir köşesine yazdım, "En kötü ihtimal ona giderim" dedim.

Ekşi Sözlük'teki yorumlardan gördüğüm kadarıyla birçok cilt problemi yaşayan insanın da ya tercihi oymuş ya da hakkında tıpkı benim gibi "Keşke gitseymişim, ismini çok duymuştum" denilmiş.

Haberin Devamı

Düşünsenize, siz bir doktorsunuz.

Ve kapınızı çalan her kişide öyle büyük izler yapmışsınız ki ve işinizi öylesine iyi yapıyorsunuz ki dermatoloji denildiğinde birçok kişinin aklına gelen kişi sizsiniz.

Bir popstar 'kısa vadede ünlülüğü' gibi olmasa da uzun vadede şanınınız her daim yürümüş.

Ve siz bir doktor, yani bilim insanısınız.

Doktorlar başımızın tacı ama Kolsuz Agop kadar tanınanı, bilineni, hakkında kulaktan kulağa, dosttan dosta "O çok iyidir" denileni var mı?

Elbette vardır ama benim için Kolsuz Agop kadar sevileni, bilineni yoktu.

Bu kadar çok kişiye sohbetinden karakterine 'insani' olarak da dokunabilmesi, ki böyle bir mecburiyeti yok elbette sonuçta o bir doktor, onu ayrıcalıklı kılıyor.

Elbette cilt problemlerimin alıp başını gitmiş olmasını istemezdim ama keşke en azından böyle bir efsaneyi tanıyacak şansım olsaydı diyorum.

Bu kadar insana dokunmuş bir adamı kolay kolay unutamayız.

Bu kadar çok sevilmesinin gerçek sebebi hem insani olarak hem de mesleki anlamda iyi olması...

İyi ki tanıdık seni Kolsuz Agop...

twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler