Geri Dön

Mor Lahana Mezesi Tarifi

Mor lahana mezesi tarifi, yemeklerin yanında çat kapı gelen misafirlere hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz en favori meze tariflerindendir. Peki, mor lahana mezesi nasıl yapılır? İşte mor lahana mezesi tarifi...

Mor Lahana Mezesi Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet mor lahana
1 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Mor Lahana Mezesi Nasıl Yapılır?

Kışın ve yazın en sağlıklı ve lezzetli tariflerden birisi olan mor lahana mezesi tarifini artık evinizde de rahat bir şekilde hazırlayabileceksiniz.  Mor lahana mezesi, sofralarınızı hem görsel açıdan renklendirecek hem de damak tadınızı şenlendirecek. Mor lahana mezesi tarifini bilmiyorsanız birazdan vereceğimiz aşamalara uyarak mor lahana mezesini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Mor lahana mezesi tarifinde kıvamı tutturmak istiyorsanız tek yapmanız gereken birazdan vereceğimiz talimatlara harfiyen uymak. Peki, mor lahana mezesi nasıl yapılır? İşte mor lahana mezesi tarifi... 

1. aşama: İlk olarak lahanaları ince ince doğrayın.

2. aşama: Yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine lahanaları atarak 15-20 dk boyunca yumuşayıncaya kadar kavurun.

3. aşama: lahanalar kavrulduktan sonra iyice soğumasını bekleyin.

4. aşama: Ayrı bir kabın içerisinde 2 diş sarımsağı rendeleyin. Üzerine vermiş olduğumuz ölçülerdeki mayonezi ve yoğurdu ilave edin.

5. aşama: Sonrasında bir kabın içerisine alarak lahanalarla beraber iyice harmanlayın ve servis tabaklarına alarak, servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber