Çoğumuz hayatımızın bir döneminde farklı deneyimler yaşamak, standart hayatımızın dışında bir şeyler yapmak istemişizdir. Bunları yapmak için genellikle bir motivasyon bekleriz. Oysa değişim elimizin uzanabileceği bir noktadadır. Mevlana’nın dediği gibi, “Dünle birlikte gitti, cancağızım. Ne varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

Geçtiğimiz günlerde sanırım ben de bu dönemlerden birini yaşadım. Kendimi birdenbire Antalya’da bir golf sahasında buldum. Daha önce denemediğim bir spor dalı olduğu için golf oynamak istedim. Pahalı bir spor dalı gibi göründüğünü biliyorum ama inanın kayak yapmaktan daha pahalı değil. Golf oynarken sohbet ettiğim arkadaşım Furkan Tirali’den de bu spor hakkında bilgiler aldım.

Haberin Devamı

Vaktimiz, ben golf öğrenmeye çalışırken sohbet ile geçti. Golf için farklı saha türleri varmış. Ben bilmeden yaptığım bu seçimde popüler sahalardan olan Links sahayı seçmişim. Links sahanın özelliği deniz kıyısında yer alması ve arazinin doğal olması. Bir taraf düz çimler ile kaplıyken diğer tarafta bir kum tepesi karşınıza çıkıyor. Dünyada da links sahalar özel ilgi görüyor. Golf oynarken fena sayılmazdım ama daha çok çalışmam lazım. Bir günde ancak topa nasıl vurulacağını öğrendim. Atışlarım fena değildi. Bu sporda el ve göz koordinasyonu önemli. Tabii bu arada Akdeniz’in muhteşem deniz manzarası ve Toros dağlarının şehri nasıl kucakladığını da seyrettiğim için göz koordinasyonum biraz sekteye uğramış olabilir.

Golf sonrası doğru sinemaya…
Gerilim filmi sevenler için vizyonda olan ve yönetmenliğini Xavier Legrand’ın yaptığı Custody / Velayet filminden söz etmek istiyorum. Filimde boşanma sürecinde olan bir ailenin yaşadıkları anlatılıyor. Çocukların bu süreçte neler yaşadığını ve ebeveynlerinin tutumlarından nasıl etkilendiklerini görebilirsiniz. Özellikle çocuklarını koruduklarını zannederken ebeveynlerin nasıl bir yanılgıya düşebilecekleri çok güzel işlenmiş. Ayrıca film aile içi şiddetin ve sonuçlarının da gözler önüne serildiği ders çıkarılması gereken bir yapıt. Hikâye Fransa’nın küçük bir yerleşim yerinde geçiyor. Bir ailenin parçalanışı, sebepleri ve sonuçları işleniyor.

Haberin Devamı

Ben bu iki etkinlik ile kendime zaman ayırdım. Siz de bu hafta sonu kendiniz için bir şeyler yapabilirsiniz.