Gündem Motokros tutkunları Afyon’da buluşacak

Motokros tutkunları Afyon’da buluşacak

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya Motokros Şampiyonası 1-2 Eylül’de Afyon’da düzenlenecek. 67 ülkede canlı yayınlanacak etkinlik için 35 bin kişinin Afyon’a gelmesi bekleniyor

Motokros tutkunları Afyon’da buluşacak

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Endonezya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, İsveç ve İsviçre’nin ardından Türkiye’de yapılacak. Afyonkarahisar’da 1-2 Eylül’de gerçekleşecek MXGP of Turkey, 67 ülkede canlı yayınlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto’nun destekleri, Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşecek etkinlik Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilecek.

Haberin Devamı

‘İlk kez Anadolu’da’

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Uçar, “Dünyaca ünlü organizasyonu ilk kez Anadolu’da yapacağız. 2009’da İstanbul’da düzenlemiştik. Dünya üzerinde takip edilen on spor dalından olan Dünya Motokros Şampiyonası aynı zamanda ülkemizin ve Afyon’un bilinirliğini artıran bir turizm organizasyonu olacak” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, “Mütevazi bir il için çok iddialı bir işe giriştik. Dünyayı Afyon’da buluşturacağız. 630 dönüm şehrin hemen başında altyapı sorunu olmayan bir arazinin tahsisini aldık. Tüm motor ve otomobil yarışlarının ilimizde yapılacağını göreceksiniz” dedi.

Motokros tutkunları Afyon’da buluşacak

35 BİN KİŞİ GELECEK

İstanbul Çırağan Palas Kempinski’de düzenlenen toplantıya, FIM Avrupa Başkanı Wolfgang SRB, Youth Stream Asbaşkanı Luigi Zompetti ve milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile birçok motosiklet sporcusu katıldı. Şampiyonaya yurt dışından bin 500 yarışçı ve takım üyesi gelecek. On gün boyunca yaklaşık 35 bin MXGP hayranının Afyon’da olması bekleniyor. 20 ayaktan oluşan 2018 FIM Dünya Motokros Şampiyonası, Türkiye’ye 18’inci yarış olarak geliyor.