Ekonomi Motosiklet tutkusu

Motosiklet tutkusu

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İki teker tutkunlarının merakla beklediği Motobike İstanbul 2019 Motosiklet Fuarı başladı. İstanbul Fuar Merkezi’nde Messe Frankfurt Istanbul’un organize ettiği fuarın en ilgi çekeni 450 bin TL’den satılan Ducati’nin Panigale V4 SGB modeli oldu.

Motosiklet tutkusu

11. kez kapılarını açan Motobike İstanbul, motosiklet ve bisiklet dünyasının dünyaca ünlü markalarını bir araya getirdi. Motosiklet Endüstirisi Derneği’nin katkılarıyla 3 salonda gerçekleşen fuarda aynı zamanda motosiklet ürünleri, aksesuarlar ve yedek parçalarda meraklılarıyla buluşuyor.

Haberin Devamı

FUARIN EN PAHALISI DUCATİ Panigale V4 SGB 450 BİN TL

450 bin TL’den satılan Ducati’nin Panigale V4 SGB modeli 230 beygir gücü üretebiliyor. Dönüşüm yaşanan elektrikli modeller arasındaki City Coco S ise 8 bin 500 TL’den satılıyor. Fuarda motosiklet seyyahları ve yarışçılar söyleşileriler yapacak. 2 yıl once kaybettiğimiz Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu’da anılacak.

Motosiklet tutkusu

Yaratıcı tasarım

Kando felsefesiyle çalışan Yamaha, geniş ürün çeşitliliği sunuyor. 3 tekerlekli olmasına rağmen büyük güç üreten Niken, fuarın en ilgi çekenlerinden. Yamaha Motor Türkiye’den Bora Berker Cansever “2019’da yatırımlarımız sektörün gelişmesine destek olacak. Yeni modeller ve satış sonrası hizmetler dönüşüm sağlayacak. Yamaha Kasko ile müşterilerimize avantajlı kasko sunacağız. Kenan Sofuoğlu önderliğinde geleceğin yarışçılarını yetiştirmek için Yamaha Yarış Okulu’nu hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Motosiklet tutkusu

Motosiklet tutkusu

Motosiklet tutkusu

En çok satan marka

4 yıldır Türkiye motosiklet pazarının lideri Honda, fuarda 3 yeni modelle yer alıyor. Honda CB650R, CBR650R, ve Super Cub C125 ile, efsaneleşen Afrika Twin yine büyük beğeni aldı. Honda Türkiye’den Bülent Kılıçer, “2018’de satılan her 5 motosikletten 1’i Honda oldu. Sürdürdüğümüz bu liderlik daha önce de hep belirttiğimiz gibi bize önemli bir misyon yüklüyor. Ülkemizde motosiklet sektörünün sağlıklı ve güvenli gelişimi için lider olarak bize çok iş düşüyor.”dedi.

Alman panzeri

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğündeki BMW Motorrad, fuarda yeni modelleriyle yer aldı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, “Nüfusunun yüzde 23,7’si 15 yaş altında. Türkiye, motosiklet sektörü için gelecek vaat ediyor. Türkiye’de her yüz kişiden 4’ü motosiklet sahibiyken, iklimiyle Türkiye’ye benzeyen İtalya’da bu sayı 14, İspanya’da ise 10.” dedi.

Motosiklet tutkusu

Yerli üretim

Kuralkan, 3 yıl aradan sonra üretimine başladığı Türkiye’nin efsane motosikleti Kanuni’nin yeni modellerini fuarda sundu. Yerli üretim Kanuni’nin 50 cc Trodon ve 50 cc Tigrina modelleri ile Bajaj‘ın en yenileri ve elektrikli motosiklet Super Soco ilgi gördü. Kuralkan Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, “ 50cc’lik motosiklet satışları atak yaparak toplam satışlarda yüzde 22’lik paya ulaştı. Efsane modelimiz Kanuni’nin iki modeliyle yer alacağız. Kanuni motosikletlerle bu yıl da iddiamızı sürdüreceğiz. Kanuni ve Bajaj olarak tüm ürünlerimizi Euro 4 olarak sunuyoruz” diye konuştu.