Gündem Motosikletini kasklı çete çaldı

Motosikletini kasklı çete çaldı

12.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Motosikletle 4 kıtada 95 ülke ve 300 şehir gezen akademisyen Gökçe Ünar’ın motosikleti İstanbul’daki evinin önünden çalındı.

Motosikletini kasklı çete çaldı

İstanbul’da motosiklet hırsızlarının geliştirdikleri yöntemler şaşırtıyor. 18 yıl önce başlayan motosikletle gezme merakını tutkuya dönüştüren Gökçe Ünar’ın da 10 yılda 3 motosikleti çalındı. Tek başına çıktığı kıtalararası seyahatlerle tanınan İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim Üyesi Gökçe Ünar’ın 34 FY 5794 plakalı motosikleti, 3 Ağustos’ta evinin önünden çalınarak götürüldü. Ege seyahatinin ardından 3 Ağustos akşamı İstanbul Maltepe’deki evine dönen akademisyen, motosikletini yerdeki demir bloğa 2 santimetre kalınlığındaki çelik zincirle bağladı ve direksiyonu kilitledi. Ancak saat 04.05’te motosikletinin yanına 4 motosikletle 5 hırsız geldi. Hırsızlardan biri çelik zinciri makasla keserken, diğeri araca bindi. Öndeki iki hırsızın bağladığı halatla çekilen motosikletin iki tarafında da diğer iki hırsız motosiklet sürdü. Hırsızlar çaldıkları motosikleti yakındaki kamyonete yükleyip kaçtı.

Haberin Devamı

‘Önlemler artırılmalı’

Bugüne kadar motosikletleriyle 4 kıtada 95 ülke ve 300 şehir gezen Gökçe Ünar, hırsızlığın şokunu yaşıyor. Gezginlerin tercihi olan İstanbul’da güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirten Ünar şunları söyledi: “Komşular sabaha karşı motosikletlerle gelen ve kasklı olan 5 hırsızı, arkadaşlarım sanmışlar. Zincirlediğim motosikletimi iki dakikada çalıp kaçtılar. Sesleri duyunca polisi aradık ama sonuç alamadık. 2008 ve 2013 yıllarında da Erenköy’deki evimizin kapalı garajından iki motosikletim çalındı. Bu üçüncü hırsızlık. Bu olayda tüm kameraların kapalı olması, elektriğin kesilmesi tuhaf tesadüfler olarak aklımı karıştırıyor. Çalınma riski yüksek olduğu için her şirket motosikletleri sigortalamıyor. Son çalınan motosikletimin sigortası var ama sanıyorum yarısı bile ödenmez.”

Haberin Devamı

Bir hırsızlık da Çağlayan’da

İstanbul Çağlayan’da yaşayan İdris Bulut’a ait 34 NS 2743 plakalı motosiklet de benzer yöntemle çalınırken, kameralar tarafından görüntülendi. Yine motosikletle ve kasklı olarak gelen hırsızların kısa sürede kilidini kırdıkları motosikleti yokuş aşağı götürdükleri görülüyor.