Tatil MSC Cruises yeni nesil gemisi Meraviglia'yı suya indiriyor

MSC Cruises yeni nesil gemisi Meraviglia'yı suya indiriyor

23.05.2017 - 15:39 | Son Güncellenme:

MSC Cruises, 7 gecelik Akdeniz programı yapacak, son teknolojiler ile donanmış yeni nesil gemisi MSC Meraviglia'yı 03 Haziran 2017’de denize indirecek.

MSC Cruises yeni nesil gemisi Meravigliayı suya indiriyor

Türkçe anlamı “Harikûlade” olan Meraviglia, yaklaşık 3 futbol sahası uzunluğunda, 33.000 metrekare misafir için serbest kullanım alanı, 32 asansörü, 5,714 yolcu kapasitesi ve 1,540 personeli ile devasa bir tatil köyü havasında! 1 yıl gibi bir sürede, 1800’ün üzerinde işçi-mühendisin çalışarak inşa ettiği gemide, 35,000 ton çelik kullanılmış.

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler animasyon şovları sadece burada

Gemiyi öne çıkarak ayrıcalıklı bir etkinlik ise Cirque du Soleil şovları… Bu şovlar, MSC Meraviglia ile başlayacak olup, sonrasında her bir Meraviglia sınıfı gemi içerisinde, 10 yıl boyunca devam edecek ve her gemide MSC Cruises’a özel geliştirilen, 2 özel şov seyredilebilecek. Sunulan bu özel şovlar, dünyanın başka hiçbir yerinde gösterime sunulmayacak.

“MSC for Me” ile sıra dışı teknolojik deneyimler yaşatacak.

NFC bileklik sistemi sayesinde, kabinlerin kapısı açıp-kilitlenebilecek, gemide ödemeler MSC for Me isimli aplikasyon ve ona bağlı bu bileklik sistemi ile yapılabilecek. Ayrıca geminin hemen her noktasına yerleştirilmiş Bluetooth Beacons teknolojisi ve özel bileklikler sayesinde, ebeveynler çocuklarını aplikasyon üzerinden takip edip, nerede olduklarını anlık görebilecekler. Gemiye giriş ve çıkışları da bileklikler ile kolaylıkla yapılabilecek. Ayrıca Geminin çevre gezisini satın almadan önce, sanal gerçeklik gözlüğü ile sanal bir yolculuk yapılabilecek, misafir katılım tercihini buna göre belirleyebilecek.

Haberin Devamı

Bu gemi çocuklu aileler için de tam bir cennet!

MSC’nin ilk defa bu gemisinde, Teknoloji laboratuvarı ve TV Stüdyosu da olan, 7 değişik çocuk kulübü yer alacak. Chicco markası işbirliği ile bebek kulübü ve 123 metrekarelik 2 adet Lego çocuk kulübüne de yer veriliyor. Gençler için Teenager Club kapsamında, özel sinema, disko, etkinlik sahnesi ve oyun salonu da düşünülmüş. Kapalı mekanda basketbol sahası ve bowling oyun alanı da geminin diğer artıları arasında.

Gemi değil sanki eğlence mekanı

Cirque du Soleil’in görkemli animasyon şovlarının yanı sıra, günde 20 saat etkinlik, çevresinde restaurant-cafe-eğlence mekanları olan 96 metre uzunluğunda Akdeniz stili gezi yolu, dans etmek için 10 değişik salon, 24 müzisyeni ile günde 40 saatin üzerinde değişik tarzda canlı müzik, gemi içinde keyifli bir eğlence ortamının olmasını sağlayacak. Misafirler geminin tavan kısmına doğru kafalarını kaldırdıklarında, 24 saat etkinlik sunan, denizaltı ve gökyüzünün güzelliklerini izlettirecek dev bir LED Sky Screen ile karşılaşacaklar. 2 adet Formula araç simülasyonu ve Star Wars uzay uçuşu deneyimi ile de, keyifli zaman geçirmek mümkün olacak.

Haberin Devamı

Doğa dostu teknoloji harikası

Özel üretim motorları sayesinde, MSC Meraviglia yılda binlerce ton petrol tasarrufu sağlayabilecek ve bu gelişmiş teknolojisi ile karbon dioksit emisyonunu da azaltacak şekilde planlanmış. Gemi içindeki 80,000’in üzerinde ışık kaynağı için LED teknolojisi kullanılmış olacak, böylelikle düşük enerji tüketimi sağlanacak. Ayrıca geminin özel çöp öğütme sistemi sayesinde, daha verimli bir atık azaltma sistemi de, doğa dostu özelliği ile ön plana çıkıyor.

Misafirler gemiden ayrılmak istemeyecek!

Gemi, toplam 4.360 metrekare alanı ile biri kapalı, 4 yüzme havuzuna sahip. 3 kaydıraklı Aqua park, 9 adet jakuzi havuzları, denizin 82 metre üzerinde Himalaya köprüsü olarak adlandırılan deniz keyfini maksimum seviyeye çıkaran seyir alanı, 1.300 adet güneşlenme ekipmanı ve 22 adet de kokteyl içilirken ayakların havuza sokulabildiği keyifli oturma alanları yer alacak. MSC Meraviglia SPA-Wellness imkanları ile de misafirlerini mutlu edecek türden. 1,100 metrekarelik SPA merkezinde, 19 değişik masaj alternatifi ve 18 ayrı vücut tedavi uygulaması yapılacak. Technogym işbirliği ile en iyi aletlerle donatılmış 570 metrekarelik Fitness-Gym salonu ve açık havada keyifli yürüyüşler yapabilecek bir yürüyüş parkuru da yer alacak. Gemi içindeki bunca etkinlik ve imkan sayesinde, çevre gezileri esnasında, misafirlerin aklı gemi içindeki aktivitelerde kalacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Her tür lezzete ulaşmak da mümkün

Amerikan biftek evi, İtalyan Restaurantları ve Eataly market, 20 saat hizmet verecek uluslararası mutfaktan lezzetler olacak açık büfe, Japon lezzeti Sushi için bir Bar, Teppanyaki Restaurant, ödüllü çikolata atölyesi ve krep evi, İngiliz Pub’ına kadar pek çok detay düşünülmüş. Dünyanın en güzel mutfaklarından, leziz yemeklerin bulunabileceği gemi, yemek konusunda seçici misafirleri de tatmin edecek. Ayrıca daha ayrıcalıklı bir hizmet almayı arzu eden misafirler, MSC’nin Fantasia sınıfı gemilerinde olduğu gibi, MSC Yacht Club hizmeti ile 24 saat Butler(Özel hizmetli) servisi sunan bir seyahat deneyimi de yaşayabilirler.