Gündem Son dakika: Ege sallandı, Kandilli depremin büyüklüğünü yükseltti! Tsunami 30 cm...

Son dakika: Ege sallandı, Kandilli depremin büyüklüğünü yükseltti! Tsunami 30 cm...

21.07.2017 - 01:42 | Son Güncellenme:

Bodrum ve Kos arasında saat 01.31'de meydana gelen büyük deprem, büyük paniğe yol açtı. Kandilli Rasathanesi, bu sabah yaptığı açıklamayla depremin büyüklüğünün 6.6 olduğunu duyurdu. Tsunaminin maksimum 30 santimetreyi bulduğunu belirten Kandilli, dalgaların 100 metre kadar içeriye gittiğini açıkladı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin verilerine göre ise depremin büyüklüğü 6.7. Geceden bu yana 160'ı aşkın artçı sarsıntı oldu, bazı artçı sarsıntıların büyüklüğü 4.8. Bodrum ve çevresinde yüzlerce insan geceyi sokaklarda geçirdi. Muğla Valisi Civelek, deprem sonrası yapılan ilk incelemelere göre can kaybının olmadığını bildirdi. Bodrum'da hastanelere taşınan yaralı sayısı 80. Birçoğu panik nedeniyle hastaneye kaldırılanlardan bazıları ise, deprem sırasında pencerelerden atlayanlar.

Son dakika: Ege sallandı, Kandilli depremin büyüklüğünü yükseltti Tsunami 30 cm...

Son dakika: Ege Denizi'nde Bodrum ve Kos açıkları saat 01.31'de büyük bir depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğü AFAD'a göre 6.3. Kandilli Rasathanesi ise, haber televizyonlarının canlı yayınladığı basın toplantısında depremin büyüklüğünü 6.6 olarak verdi. Geceden bu yana 160'ı aşkın artçı sarsıntı oldu, artçı depremler paniği daha da artırdı. Bodrum ve diğer tatil merkezinde yüzlerce kişi geceyi sokakta geçirdi. Bodrum'da 80 kişi depremin ardından hasteneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kameraların karşısına geçen Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Ali Pınar, Dr. Ceren Özer Sözdinler, depremin büyüklüğünün son yapılan ölçümlere göre 6.6 olduğunu duyurdu.

Tsunami ise Bodrum limanındaki bir istasyonunda maksimum 13 cm olarak kaydedildiğini belirten uzmanlar, Gümbet gibi yerlerde tsunaminin daha yüksek olduğunu belirtti. Dr. Ceren Sözdinler, maksimum 30 santimetreyi bulan tsunami dalgasının kıyıdan içeriye 100 metre kadar ilerlediğini aktardı.

Prof. Dr. Ali Pınar ise, depremin bir fayın kırılması sonucu meydana geldiğini vurguladı. Söz konusu fay kıyıya 10 kilometre uzaklıkta ve derinliği ise 5 kilometreyi buluyor.

Kandilli'nin yayınladığı şiddet haritasında ise depremin geniş bir alanı salladığı görülüyor.

Haberin Devamı

ABD, 6.7 dedi

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Bodrum depreminin büyüklüğünü 6.7 olarak verdi. USGS verilerine göre, sarsıntı yerin 10 kilometre altında gerçekleşti.

160'I AŞKIN ARTÇI SARSINTI OLDU

Büyük depremin ardından peş peşe artçı sarsıntılar hissedildi. Artçıların en büyüğü 4.8. AFAD verilerine göre kaydedilen bazı artçılar şöyle:

01.37'de 4.0, 01.48'de 4.4., 01.52'de 4.6, 01.54'te 4.5, 02.00'da 4.2, 02.23'te 4.5, 03.16'da 4.1, 03.53'te 4.2, 03.57'de 4.3, 04.25'te 4.1, 04.35'te 4.3, 04.38'de 4.4., 04.40'de 4.2, 05.12'de 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

Tsunami yıktı geçti

Tsunami nedeniyle özellikle Gümbet çevresinde çok sayıda tekne alabora oldu, sokakları dolduran sular araçları sürükledi. Küçük çaplı kıyametin dehşeti, gün ağarınca çekilen fotoğralfarda ortaya çıktı.

Son dakika: Ege sallandı, Kandilli depremin büyüklüğünü yükseltti Tsunami 30 cm...

Reuters'tan sabah fotoğrafları

Uluslararası haber ajansı Reuters, günün ağarmasıyla Bodrum kıyılarında çekilen fotoğrafları dünyaya servis etti. Fotoğraflarda alabora olan veya hasar gören tekneler yer alıyor.

Muğla Valisi: Can Kaybı yok

Muğla Valisi Esengül Civelek, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Civelek'in verdiği bilgiye göre, bazı eski binalarda çatlaklar var. Civelek, "Bodrum'da önemli bir hasarın olmadığını, sadece eski binalarda ufak çatlaklar oluştuğunu gözlemledik" dedi.

Haberin Devamı

Bu sabah Bodrum Devlet Hastanesi'ne giden Civelek, hastane bahçesi ve acil servisteki yaralıları ziyaret etti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının korkuyla kendilerini pencerelerden attığı bildiriliyor. Furkan Gözyuma, otelde çalıştığı sırada sarsıntıyı hissedince ikinci kattan kendisini zemine bıraktığını, bu nedenle sol ayağında kırıklar olduğunu söyledi.

Minarede hasar var

Bodrum'daki Adliye Camisi'nin minaresi sarsıntı nedeniyle zarar gördü. Minarenin bazı bölümleri düştü.

Deprem anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, hediyelik eşyaların yere düşmesi ve yaşanan panik görülüyor.

Elektrikler kesildi

Muğla Belediyesi, deprem sonrasında elektrik ve telefon hatlarında yer yer kesintiler olduğunu duyurdu. Bodrum ilçesinde bulunan 200 kadar elelektrik trafosundan yaklaşık 50'si hasar gördü.

Daha önce bu kadar şiddetlisi hissedilmedi

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, ilçede ilk kez bu kadar şiddetli bir deprem hissettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Tatilcilerin Bodrum'dan ayrılmamasını isteyen Kocadon, "Tatilin tadını çıkarsınlar, Bodrum'dan ayrılmamalarını diliyorum çünkü şu anda Bodrum'dan daha güvenli bir yer yok. Bunun da kanıtı son depremde hep birlikte yaşayarak gördük" ifadesini kullandı.

Deprem, Bodrum'un güneyinde yer alan Datça Yarımadası'nı da salladı. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, "Bütün halk sokakta. Yıkılan bir yerimiz yok. Datça'nın bütün sokakları dolaştım. Herhangi bir şey yok. Köylerden net bir bilgi ise henüz gelmedi. Ama oralarda yüksek katlı binalar yok. Umarım oralardan da kötü haber gelmeyecek" açıklamasını yaptı.