Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı

Haberin Devamı

Malzemeler

1 paket kemalpaşa
3.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri için: Antep fıstığı

Hazırlanışı

İlk olarak Kemalpaşa tatlısını paketteki tarife göre uygulayalım. Tatlı şerbetini çekene kadar soğumasını bekleyelim. Derin bir tencereye sütü dökelim; vanilya ve yağ hariç tüm malzemeyi koyup harmanlayalım. Kısık ateste 2-3 dakika kadar kaynayana kadar pişrelim. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım ve tatlının üzerine dökelim. Buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip antep fıstığı ile süsleme yapalım.

Afiyet Olsun