Yazarlar
Haberin Devamı
Malzemeler
1 paket kemalpaşa
3.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için: Antep fıstığı
Hazırlanışı
İlk olarak Kemalpaşa tatlısını paketteki tarife göre uygulayalım. Tatlı şerbetini çekene kadar soğumasını bekleyelim. Derin bir tencereye sütü dökelim; vanilya ve yağ hariç tüm malzemeyi koyup harmanlayalım. Kısık ateste 2-3 dakika kadar kaynayana kadar pişrelim. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım ve tatlının üzerine dökelim. Buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip antep fıstığı ile süsleme yapalım.
Afiyet Olsun