Geri Dön

Muhlama Tarifi

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri olan muhlama sadece Karadenizlilerin değil herkesin severek yediği bir tat. Peki evde muhlama nasıl yapılır? İşte kolay muhlama tarifi...

Muhlama Tarifi
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
Mısır unu (3 yemek kaşığı)
200 gram peynir (Peynir çeşidiniz tel peynir ya da dil peyniri olabilir)

Muhlama Nasıl Yapılır?

Muhlama diğer adıyla kuymak, herkesin ekmeğini bandırarak yediği muhteşem bir lezzet. Yapması da oldukça kolay. Peki, evde muhlama nasıl yapılır? İşte evinizde severek yapacağınız kolay muhlama tarifi...

1. adım: İlk olarak tereyağını tavada eritip, köpüklü kıvama getirin.

2. adım: Tereyağı kızgınken mısır ununu ekleyin ve orta ateşte mısır ununu kavurun. Bu sırada su ve süt karışımını ayrı bir sos tenceresinde karıştırıp ısıtın.

3. adım: Karışımı, mısır unu ve tereyağının üzerine yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4.adım: Kıvam almaya başlayınca tel peyniri üzerine ekleyin ve ocağın altını kısın.

5. adım: Peynir eridikten sonra tavadaki tüm malzemeyi karıştırın.

Son adım: Tereyağı üste doğru çıkmaya başlayınca mıhlamanız hazır olmuş demektir.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber