Gündem Murat Dalkılıç kimdir?

Murat Dalkılıç kimdir?

24.07.2018 - 09:35 | Son Güncellenme:

Murat Dalkılıç 2008 yılında Murat Boz ile birlikte çıkardığı Kasaba şarkısı ile çıkış yaptı. Son olarak sosyal medyada Murat Dalkılıç'a ait olduğu iddia edilen bir video paylaşıldı. Peki Murat Dalkılıç kimdir?

Murat Dalkılıç kimdir

Murat Dalkılıç son olarak sosyal medyada dolanan bir video ile gündeme geldi. İlk olarak Murat Boz ile birlikte Kasaba şarkısına yaptığı düetle çıkış yapan pop şarkıcısı Murat Dalkılıç sosyal medyada dolaşan bir video ile gündeme geldi. Peki Murat Dalkılıç kimdir?

Haberin Devamı

MURAT DALKILIÇ KİMDİR?

Murat Dalkılıç, 7 Ağustos 1983'de İzmir’de doğdu. Piyano eğitimi alan Murat Dalkılıç 15 yaşında ilk müzik grubunu kurdu. Kuşadası’nda orta öğretimi yıllarında basketbolcu olmaya karar verdi. Murat Dalkılıç, 15 yaşında okulda ilk müzik grubunu kurdu ve grubun solistliğini üstlendi. Kuşadasısporda profesyonel basketbolcu olduğunda 17 yaşındaydı. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar verdi.

Murat Dalkılıç, müzik kariyerine ilk olarak kafe barlarda gitar çalarak başladı ve İzmir’in çeşitli gece kulüplerinin sonra tüm Türkiye’de sahne programlarına devam etti. Aynı zamanda Beykent Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunudur.

Murat Dalkılıç, ilk olarak 2008 yılında Murat Boz ile düet yaptığı “Kasaba” şarkısıyla çıkış yaptı. Şarkı pek çok listede 1 numaraya yükseldi. 2009 yılında “La Fontaine” şarkısıyla başarısını devam ettirdi. Murat Dalkılıç, 2010 yılında çıkardığı “Merhaba” albümünü çıkardı ve albümden “Külah”, “Kıyamadım İkimize”, “Merhaba Merhaba”, “Dönmem” adlı parçalara video klip çekti. 2011 yılında Hepsi grubu ve Volga Tamöz ile beraber “Şık Şık” adlı parçaya düet yaptı. 2012 yılında çıkardığı “Bir Güzellik Yap” adlı albümünü çıkardı ve ilk klibi albümle aynı adı paylaşan “Bir Güzellik Yap” adlı parçaya çekti.

Murat Dalkılıç, Uganda’da inşaatı gerçekleştirilecek; içeriğinde okul, hastane, aşevi ve meslek okulu olacak yapı için, Kimse Yok Mu Derneği derneği ve Samanyolu Haber televizyonu tarafından başlatılan hayır kampanyası çerçevesinde, “İnsanlık Ölmedi” isimli Samanyolu Haber TV’de Ağustos 2011'de yayınlanan programda sanatçı telefonla yardım topladı. Kayahan, Seda Sayan, Ümit Sayın, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Vatan Şaşmaz, Tolgahan Sayışman ve Erhan Ufak gibi ünlülerle birlikte Dalkılıç’ın da telefonla hayırseverlerle görüştüğü kampanyada yardım toplandı. Merve Boluğur ile 2013 yılının yaz aylarında başlayan ilişkisi 2014 yılının Aralık ayında sona ermiştir.

Murat Dalkılıç Çıkardığı Albümleri

2008 Kasaba
2009 Pardon
La Fontaine
2010 Merhaba
2012 Bir Güzellik Yap
2014 Daha Derine

Murat Dalkılıç’ın Video klipleri

2008 ”Kasaba” Kasaba
2009 ”La Fontaine” La Fontaine
2010 ”Külah” ”Merhaba”
“Kıyamadım İkimize”
“Merhaba Merhaba”
2011 ”Dönmem”
“Şık Şık” (ft. Volga Tamöz & Hepsi) Şık Şık
“Çatlat” ”Merhaba”
2012 ”Bir Güzellik Yap” ”Bir Güzellik Yap”
“Kader”
“Luzumsuz Savaş”
2013 ”Bir Hayli”
“Neyleyim İstanbul’u”
2014 ”Bu Nasıl Aşk” ”Daha Derine”
“Derine”
2015
“Kördüğüm”
“Yani”

Murat Dalkılıç’ın Aldığı Ödüller

2009 Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2009 Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2009 Boğaziçi Üniversitesi Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2010 Pal Fm Müzik ödülleri En İyi Canlı Sahne Performansı
2010 Kral Tv Video Müzik Ödülleri Radyolarda En Çok Çalınan Sarkı “Kasaba”
2013 Radyo Boğaziçi Ödülleri En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı
2014 İstanbul Fm Altın Ödülleri En İyi Erkek Pop Erkek Sanatçı