Tekirdağ Muratlı'da Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

Muratlı'da Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

16.01.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

Muratlıda Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

TEKİRDAĞ (AA) - Muratlı İlçe Kaymakamlığı ve Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanlığı'nca "Bağımlılıkla Mücadeleye Birlikte Başaracağız" toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Muratlı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Muratlı Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, bağımlılıkla mücadelede birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Ülkede ve dünyada uyuşturucu kullanımının çok hızlı şekilde arttığını ifade eden Demirayak, "Bağımlılıkla mücadeleyi kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerimizle tüm topluma nüfuz edecek şekilde topyekun bir mücadele programı olarak görmeli ve gerçekleştirmeliyiz. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 250 milyonu aşkın insanın, 15-65 yaş aralığında her 20 kişiden birinin uyuşturucu bağımlısı olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız." dedi.

Toplantıda ayrıca Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Tekirdağ Koordinatör Formatörü Bingül Uzel tarafından bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayacak sunumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Sunumlarda, özellikle aile, çocuk, okul dengesinin sağlıklı bir iletişimle mümkün olacağı, bu yüzden ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar, bağımlılığın izlenmesi, bağımlılığa neden olan faktörlerin neler olduğu, önleme ve kollama faaliyetinin nasıl olması gerektiği anlatıldı.