Ekonomi Mürekkep balığı soslu makarna

Mürekkep balığı soslu makarna

24.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Konya’da makarna üretimi yapan Selva Gıda’nın, Uzak Doğu pazarı için özel olarak ürettiği ‘Mürekkep Balıklı Spaghetti’ dünyanın en itibarlı kalite enstitülerinden biri olarak kabul edilen Monde Selection tarafından bronz madalya ile ödülendirildi.

Mürekkep balığı soslu makarna

Firmanın genel müdür yardımcısı Mehmet Karakuş, Monde Selection’ın kalite düzeylerini belirleyen bağımsız ve uluslararası bir enstitü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ar-Ge çalışmalarıyla Uzak Doğu’ya özel, Mürekkep Balıklı Spaghetti’yi ürettiklerini belirten Karakuş, şöyle konuştu:

“Uzak Doğu’dan ciddi bir talep geldi. Damak tadımıza yabancı değil. Balık tadı var. Antioksidan özelliği var. Kansızlığa iyi geliyor. Vitamin ve minerallerle besleyici özelliği biliniyor. Türk tüketicisiyle de tanıştırmaya başladık. Tüketicimiz yavaş yavaş bunu görmeye başlayacak. Türkiye’de de lezzet arayanlara bir seçenek olacağını düşünüyoruz. Monde Selection’da aldığı ödülle ürünümüz taçlanmış oldu. Ürünümüzün uluslararası düzeyde aldığı kalite tescili bizim için çok kıymetli. Bu topraklarda kurulan bir marka olarak ülkemize uluslararası alanda ödüller kazandırmak bizim için büyük bir onur.”