Muş Muş'ta "Açık Kapı Projesi"

Muş'ta "Açık Kapı Projesi"

21.02.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

.

Muşta Açık Kapı Projesi

MUŞ (AA) - İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilecek olan vatandaş odaklı "Açık Kapı Projesi" Muş'ta hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Muş Valiliği girişinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım, vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.

Vatandaşların devlet kapısı olarak illerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklara müracaat ettiğini ifade eden Vali Yıldırım, "Bizler de vatandaşlarımıza yardımcı olarak ihtiyacı olan birimin, dairenin nerede olduğunu gösteriyoruz. Aynı zamanda Açık Kapı'ya kaydediliyor. Eğer o binada değilse nerede olduğu tarif ediliyor. Yani devletin kapısına gelen boş gitmiyor. Böylece vatandaşımızın işi kolaylaşmış oluyor." diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, projenin İçişleri Bakanlığının yürüttüğü bir çalışma olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hükümet konağının erişilebilir bir yerinde daha önceden eğitime gönderdikleri görevlilerin bu işin başlangıç noktası olarak görülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde "Beyaz Masa" uygulamasını ziyaret ettiğini bildiren Okay, "Vatandaşlarımız ilk şikayetlerini buraya gelerek buradaki bankolarda görevli, sorumlu arkadaşlarımıza iletebilirler. Buraya yapılan başvurularda ilgili kurumlar en fazla yedi gün içerisinde taleplerine cevaplarını veriyorlar. Burada bilgiler kayıt altına alınıyor ve kurumlar hızlı bir şekilde cevap veriyor. Bu proje ile vatandaşlarımızın sorunları hızlı bir şekilde çözülecek." şeklinde konuştu.

Törene, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serdar Özkan ve davetliler katıldı.