Muş Muş'ta Tkdk'dan Proje Başvuru Çağrı İlanı

Muş'ta Tkdk'dan Proje Başvuru Çağrı İlanı

16.01.2018 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

Muşta Tkdkdan Proje Başvuru Çağrı İlanı

MUŞ (AA) - Bulanık ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, proje başvuru çağrı ilanında bulundu.

Haberin Devamı

Bulanık Ziraat Odası Başkanlığı'nda, TKDK, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) 3. proje çağrı dönemi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda sunum yapan Muş TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlara destek verileceğini belirtti.

Bu kapsamda süt, yumurta, kırmızı et ve kanatlı et üreten tarımsal işletmelere yüzde 40'dan yüzde 70'e kadar hibe desteği sağlanacağını bildiren Uygur, su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, makine parkları, zanaatkarlık, yerel ürün işletmeleri, yenilebilir enerji yatırımları, arıcılık ve arı ürünleri ile bitkisel üretimin de yüzde 65 hibeyle destekleneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Destek verilen kalemlerin genelinin makine ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları olduğunu ifade eden Uygur, "5648 sayılı kanunla kurulan TKDK Muş İl Koordinatörlüğü tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi, kırsal alanların AB'ye uyumunun sağlanması amacıyla kurumumuz 11. çağrı ilanıyla proje alımına başlayacaktır." diye konuştu.

Toplantıya, Kaymakam Hacı Arslan Uzan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cem Canol, TKDK uzmanları ve Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir katıldı.