Ekonomi Müteahhitler ‘Bağdat’ta

Müteahhitler ‘Bağdat’ta

26.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ticaret Bakanlığı’nın başkanlığında ve Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Irak’a bir müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret çerçevesinde Türkiye ile Irak kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren, “Irak’ın Yeniden İmarı için Türkiye-Irak İnşaat Forumu” düzenlendi. Irak Ticaret Bakanı Mohammed Al-Ani, “Irak’ta güvenlik tesis edildi, ülkemizin imarı için Türk müteahhitlerini ve firmalarını bekliyoruz” dedi.

Müteahhitler ‘Bağdat’ta

Forum kapsamında, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Irak Müteahhitler Federasyonu (ICF) ile önemli bir işbirliği mutabakat zaptına imza attı. TMB ve ICF üyesi firmaların işbirliğini daha ileriye taşıyacak mutabakat zaptı, TMB Başkanı Mithat Yenigün ve Irak Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ali F. Sanafee tarafından imzalandı.

Haberin Devamı

Irak’ta olumlu bir dönemin başlangıcının sinyallerini gördüklerini kaydeden TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Devreye girecek olan barış ekonomisi gerek ülke gerek bölge kalkınması açısından önemli iş fırsatları yaratacak” dedi. Türk müteahhitlerin Irak’ta bugüne kadar 25.7 milyar dolarlık iş üstlendiklerini belirten Yenigün, “İmzaladığımız mutabakat zaptı, iki ülke arasındaki ortaklığa güçlü bir ivme kazandıracak” dedi.