Ebeveyn Mutlu çocuklar yetiştirmek için 5 kanıtlanmış ipucu

Mutlu çocuklar yetiştirmek için 5 kanıtlanmış ipucu

08.05.2018 - 15:45 | Son Güncellenme:

Bütün annelerin en büyük hayali mutlu çocuklara sahip olmaktır fakat çoğu zaman bu amaca ulaşmak için ellerinden geleni yapamadıklarını düşünüp kendilerini yıpratırlar. Yersiz suçluluk duygularınızı bırakın. Size iyi bir anne olup mutlu çocuklar yetiştirmenin beş yolunu söylüyoruz.

Mutlu çocuklar yetiştirmek için 5 kanıtlanmış ipucu

İşe gidin

Haberin Devamı

Annesi çalışan kız çocukları ileriki hayatlarında daha başarılı eğitim ve iş hayatlarına sahip oluyorlar. Erkek çocuklar ise çocuk yetiştirmede ve ev işlerinde eşlerine daha yardımcı oluyorlar. Başka bir araştırmaya göre annesi çalışan çocuklar daha sağlıklı gövde kitle indeksine sahipler.

Çocuklarınızı çok erken yatmaya alıştırın

Çocuklarınızı güneşin battığı saatlerde – hatta yazın güneş batmadan- uyutmak onların fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimleri için çok yararlı. Çocuklarınız uykuyu dalarken yanlarında beklememeye çalışın. Bu tutumunuz ileriki yaşlarda uyku problemi yaşamalarına sebep olabilir.

Telefonunuzu kilitleyin

Telefonunuzu çok sık kullanmanız çocuğunuzla olan ilişkinizi zedeleyebilir. Ebeveynleri telefon bağımlısı olan çocukların agresif ve içe dönük olma ihtimalleri daha fazla.

Haberin Devamı

Çocuklarınıza şarkı söyleyin

Bebeklere şarkı söylemek onlarla konuşmaktan iki kat daha efektif. Çocuklarınıza ninniler ve tekerlemeler söyleyerek onların sosyal becerilerine katkı sağlamanın yanında matematik ve fen kabiliyetlerinin de gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Onlarla koşturun

Aktif anneleri olan çocukların yaşıtlarına göre daha aktif oldukları araştırmalarla kanıtlanmıştır. Çocuklarınızın aktif olması onların daha sağlıklı gelişmesini sağlar.