Mutsuz ve Yaşlı İfadenizle Vedalaşın!

Artık adı herkes tarafından bilinen botoks, clostridyum botilinum adlı bakteri tarafından oksijensiz ortamlarda üretilmektedir. Botoksun en büyük özelliği sinir iletimini geçici süreyle bloke ederek kasların uyarılmasını engellemektir. Botoksun etkisi geçicidir ve uzun süreli etki isteyenler için zaman içerisinde tekrarlanması gerekmektedir.

Temel olarak bir toksin olan botoks kırışıklıkları açar ve germe ile kaldırma işlemleri için kullanılır. Botoks uygulaması çok ince uçlu iğneye sahip enjektörler ile deri altına gerçekleştirilir. Derinin dermis tabakasına uygulandığı için sorun direkt olarak ortadan kaldırılabilir. Botoksun etkisi altında bir nevi felç etkisidir. Sinir uçlarının işlevi botoks aracılığı ile askıya alınarak meydana gelen kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir.

Haberin Devamı

Botoksun Etkileri

Botoks direkt olarak fiziksel bir etki ederken dolaylı olarak psikolojik etkiler de gösterir. Yüzde ve özellikle alın ile göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların giderek derinleşmesinin önüne geçmek için uygulanan botoks yüzde meydana gelen mutsuz ve yaşlı görünümü ortadan kaldırarak psikolojik de bir rahatlama sağlamaktadır.

Yüz bölgesinde yer alan cildin elastikiyetini kaybederek sarkmaya ve çeşitli çizgiler ortaya çıkmasına neden olması ile görülen bu bozukluklar botoks ile kolay ve hızlı bir şekilde ortadan kaldırılabilmektedir.

Botoksun etkisi geçmeye başladığında uygulama yenilebilmektedir. Üstelik aynı bölgeye ikinci defa botoks yapıldığında uygulamanın kalıcılık süresi daha da artmaktadır.

Botoksun Özelikleri

Botoks tedavisi vücudun birçok bölgesine uygulanabilmektedir. Yüzde kırışıklıkların sıkça meydana geldiği alın bölgesi ve çevresi, burun bölgesi, dudak çevresi, göz altı ve kaz ayakları bölgesi, boyun, mimik çizgileri ve dekolte bölgesi botoks uygulanan bölgelerin başında gelmektedir.

Yaklaşık olarak 20 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen yöntemin kalıcılığı ortalama olarak 4-6 ay arasında değişmektedir. Bu süreç hastanın kişisel durumuna ve cilt tipine göre farklılık göstermektedir. Gençlik yaşını doldurmuş kadın veya erkek herkese uygulanabilen bu yöntem hamilelik ya da emzirme döneminde tavsiye edilmemektedir.

Haberin Devamı

Hafif bir işlem ve küçük bir iğne ile gerçekleştirildiği için uygulamadan önce botoks yapılacak bölgeye sprey ya da lokal anestezi kremi uygulanmaktadır. Bu sayede kişiler operasyon sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemektedir.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat