Püf Noktası Muz kabuğunun mucizevi faydaları

Muz kabuğunun mucizevi faydaları

14.02.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

Muz, içerisinde birçok besleyici madde bulundurur. B6, B12 vitamini, magnezyum ve potasyum açısından oldukça zengindir. Muzun faydaları herkes tarafından bilinse de,kabuğunun faydalarından birçok kişinin haberi yoktur.

Muz kabuğunun mucizevi faydaları

Parlak dişler

Haberin Devamı

Beyaz ve parlak dişlere sahip olmayı herkes ister. Bunun için doğal ve tıbbi birçok yöntem vardır. Fakat en pratik ve en ekonomik olanı muhtemelen muz kabuğu yöntemidir. Muz kabuğunu her gün yaklaşık bir dakika boyunca sürün bunu yaklaşık bir hafta boyunca deneyin. Pahalı diş beyazlatma yöntemleri yerine oldukça doğal bu yöntemle kısa sürede beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

Siğil tedavisi

Muz kabuğu siğillerin giderilmesine yardımcı olur ve yeni siğillerin oluşumunu engeller. Muz kabuğuyla, siğil olan bölgeyi ovun ya da üzerine muzkabuğunu bir gece boyunca bağlayın. Bu sayede siğillerinizden kurtulabilirsiniz.

Sivilce Tedavisi

Sivilceleri iyileştirmek için yüzünüzde veya bedeninizde bulunan sivilcelere muz kabuğuyla her gün 5 dakika masaj yapın. Sonuçları bir hafta içerisinde göreceksiniz.

Haberin Devamı

Kırışıklıklar

Muz kabuğu cildi nemli tutmaya yardımcı olur. Ezilmiş bir muz kabuğuna bir yumurta sarısını ilave edin. Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve 5 dakika beklettikten sonra yıkayın. Düzenli kullanım sonucunda değişimi fark edeceksiniz.

Eşya parlatma

Muz kabuğu potasyum doludur; ayakkabı cilalarının ana maddesi de muzkabuğunda bulunan bu potasyumdur. Potasyum deriyi besler. Bu yüzden muz kabuğu ayakkabılarınız için de iyi bir bakım aracıdır. Muz kabuğunun iç tarafı ile ayakkabılarınızı parlatabilirsiniz. Aynı şekilde deri eşyaları ve gümüş parçaları da parlatabilirsiniz.

Ağrı kesici

Muz kabuğunu ağrılı bölgeye doğrudan uygulayın. Ağrıyı giderene kadar yaklaşık 30 dakika bekletin. Muz kabuklarını değiştirerek 2-3 defa ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz.
Muz kabuğu için diğer ipuçları

• En iyi sonucu elde etmek için taze bir muz kabuğu kullanın.
• Hiçbir zaman soyulmuş bir muzu uzun süre muhafaza etmeyin. Soyulduktan sonra hemen tüketin. Muz kabuklarını da aynı şekilde hemen kullanın.
• Muzları serin, kuru bir yerde saklayın ve daima sıcaktan veya güneş ışığından uzak tutun.

Yazarlar