Tatil Müzekart tüm müzelerde kullanılabilecek

Müzekart tüm müzelerde kullanılabilecek

18.09.2018 - 14:49 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerde kullanılan Müzekart'ın tüm müzelerde geçerli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Müzekart tüm müzelerde kullanılabilecek

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çalışmalarını yürüttüğü "Yaşayan Müze" konsepti çerçevesinde müzeler sadece eserlerin değil kültürel faaliyetlerin de sergilendiği ortamlar haline getirilecek.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün bir süredir kütüphanelerde çocuklar için gerçekleştirdiği atölye çalışmaları müzelerde de yaygınlaştırılacak. Ayrıca Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden skeçler ve aktiviteler dönem dönem müzelerde hayat bulacak. Böylelikle müze ziyaretçileri, tüm günlerini müze içerisinde çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçirebilme fırsatını yakalayacak. Uygulamayı belirlenen pilot müzelerde başlatmayı planlayan Bakanlık, ilerleyen dönemde bağlı tüm müzeleri yaşayan alanlar haline getirecek.

Müzekart tüm müzelerde geçerli olacak

Öte yandan, halihazırda Türkiye genelinde müzelerin yüzde 93'ünde geçerli olan Müzekartların 2019'un ortalarından itibaren tüm müzelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.