Siyaset ‘Myanmar’da hâlâ sadece Türkiye var’

‘Myanmar’da hâlâ sadece Türkiye var’

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Arakanlı Müslümanlara yardım için sadece TİKA’nın bölgede olduğunu, yerel otoriteyle birlikte bin tonluk yardımın ulaştırıldığını söyledi.

‘Myanmar’da hâlâ  sadece Türkiye var’

Çavuşoğlu, bir grup gazeteci ile sohbetinde Bangladeş’teki kamplarda yapılacaklara dair bilgi verdi. Birleşmiş Milletler’in hala Arakan’a giremediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Bölgede sadece TİKA, yani Türkiye var” dedi.
Arakanlı Müslümanların Bangladeş’e kaçışları sırasında binin üzerinde doğum gerçekleştiğini ve bunların önemli kısmının ölümle sonuçlandığını anlatan Çavuşoğlu, “Yerel otorite ile birlikte toplamda bin ton yardım gitti. 150 tonluk insani yardımı botlarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” dedi. İlk aşamada eldeki çok az imkan ile mutfaklar kurulduğunu anlatan ve bu fotoğrafları da cep telefonundan gösteren Çavuşoğlu, “Bangladeş’te sıcak yemek ortamı yoktu. Günde 10 bin insana sıcak yemek veriliyor. Şu anda daha gelişmiş mutfaklar kuruldu ve kurulmaya devam edilecek. Sahra mutfağı kurulması ile günde 30 bin kişiye yemek vereceğiz. 300 bin paket enerji bisküvisi dağıtacağız. 415 bin kişi Bangladeş’e geçti. 1500 civarı ölen var” dedi.