Geri Dön

Nar kabuğu çayı tarifi

Araştırmalar sonucunda nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığı biliniyor. Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliğini göstermiştir.

Nar kabuğu çayı tarifi
  • Çiğ
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım bardak güneşte kurutulmuş nar kabuğu
1 kaşık kimyon tohumu
Yarım bardak kefir
Bir tutam kaya tuzu

Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş nar kabuklarını yarım saat kadar sıcak suda bekletin.

Ardından tüm malzemeleri bir araya koyarak blenderdan geçirin.

Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dilerseniz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.

Bu karışımı günde 3-4 kereyi geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.

Her ihtimale karşı doktorunuza danışmayı unutmayınız.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber