Neden Bir Türlü Tatmin Olamıyoruz?

Teknoloji o kadar gelişti ki oturduğumuz yerden istediğimiz bilgiye ulaşabiliyoruz. Yeterli bütçesi olmayanlar dahi burs imkanlarından faydalanarak eğitimlerine devam edebiliyorlar. Kişisel gelişim konusunda da birçok fırsat var. Dünyaca ünlü uzmanlar Türkiye’ye gelerek eğitimler veriyorlar. Kısaca "kendimi geliştirmek istiyorum" dediğinizde başvurabileceğiniz bir sürü kanal var. Kişisel gelişim adına neler yaparsak yapalım bir türlü tatmin olamıyor, sürekli arayış içine giriyoruz. Peki, neden tatmin olamıyoruz?

Haberin Devamı

İngiliz yazar C.S Lewis, “Değerlerinden yoksun bir eğitim faydalı olmaktan ziyade insanı zeki bir şeytan yapar” demiş. Bence bu söz çok doğru. Kişisel değerler göz ardı edilerek yapılan her gelişme nihayetinde şeytansı bir yapıya dönüşüyor. Şeytansı şeyler de tatminsizliğe sebep oluyor. Alçakgönüllülük, şiddete başvurmama, tolerans, sadelik, temiz kalplilik, sabır, dürüstlük, feragat etme, kendini tanımak, gerçeği keşfetmek gibi temel değerler eksik olduğu sürece tatmin olmak mümkün olmayacak. Dilerseniz şimdi, şöyle bir düşünün, temel değerler hayatınızda etkinleştiğinde hayatınız nasıl olurdu?

Duygularınızı ve zihninizi kolayca kontrol edebilirdiniz. Bilinçli ya da bilinçsiz, kendinize ve diğerlerine verdiğiniz zarardan vazgeçerdiniz ki bu da yaşamınızdan şiddetin azalması hatta tamamen yok olması anlamına gelir. Daha sevgi dolu ve yardımsever olurdunuz. En güzeli çevrenizdekilerin güzel taraflarını daha çok görürdünüz. Çünkü içinizde var olan güzel taraf diğerlerinde kolayca kendisini gösterirdi.

Tatmin dolu ve keyifli bir hayatın anahtarı, temel değerlere sahip çıkmaktan ve onları tekrar kazanmaktan geçiyor. Onlar olmadıkça maalesef şeytani taraflar artmaya devam edecek. Şeytani tavırların tam tersi meleksi tavırları ortaya çıkarmak ise her bireyin kendi sorumluluğunda.

Meleksi tavırların ortaya çıkması kişinin zihnen, fizikken ve ruhen sakinleşmesine bağlı. Bu sakinleşmeyi sağlayacak en güçlü yöntemlerden ikisi nefes ve meditasyondur. Kısaca kişisel gelişim konusunda tatmin olmak bir nefes ötesinde olabilir. Bunun için de 4-9 Mayıs tarihleri arasında Sevgili hocam Dr. Judith Kravitzle birlikte İstanbul'da organize ettiğimiz Transformal Nefes seminerine katılmanızı öneririm. Bu seminer boyunca tanışacağınız nefes ve nefesle birlikte güçlü çalışan teknikler sayesinde temel değerleri hayatınıza yeniden almanın yolunu keşfedebilirsiniz. Seminer içeriğinde bol bol nefes, meditasyon yanında pozitif niyet, affetme, doğum travmalarına çözüm, bolluk bereket planı, mucize bilinci, yargıların sevgiye dönüştürülmesi gibi birçok güçlü çalışma da yer alıyor. Bu seminer kişisel gelişimin anahtarı olabilir. Duygularınızla zihniniz sakinleşerek dengeye gelebilir. Bu şekilde hayatınızda fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda tatmini yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU