Nedir Bu Halıflex?

Üzerinde Barındırdığı Bilumum
Kirleri ve Pürsülerini İade Etmeyen
Yeksan Halı çeşidi HALIFLEKS

Tdk güncel sözlüğüne baktığımızda ; halıfleks sözü bulunamadı sonucu çıkıyor. Çünkü ne Türkçeye evirilmiş nede yabancı anlamı olan bir kelimedir. Aslında bir firma ismidir. Ve ilk olduğu için hem sektör hem de ürünle adeta özleşmiştir. O zaman gelin bir anonim anlam çıkaralım bu kelimeye. Bence, yer döşemesinde kullanılan, sentetik iplikle dokunmuş halı desek doğru olabilir.

Rüya tabirleri sözlüğümüzde ise çok enteresan halıyı geçtik, halıfleks‘in bile anlamı çıkıyor.:) Neymiş bakalım… ”Karşılaşılan kötü bir olaydan ya da bir durumdan ötürü uğranılan zararın telafi edileceğine, sevinçli ve müjdeli haberler alınacağına, sıkıntıların yakın zaman içinde çok hayırlı ve sorunsuz bir şekilde ortadan kalkacağına, hayal edilen şeylere kavuşulacağına, büyük atılımlar yapılacağına ve mutlu olunacağına işaret eder. Aynı zamanda, yuva kurmaya, aile hayatında huzur bulmaya, güzel günler görmeye ve maddi anlamda huzur bulmaya rivayet eder.”

Haberin Devamı

Bir de olmazsa olmaz Teknik Anlam olarak Halıflex anlamı ise; Keçe görünü­şünde, döşeme kaplaması olarak kullanılan makine dokumasına deniyormuş.

Halıfleks ile ilgili “soft” ortamda 100’den fazla kişiye sorduk (yani sizlere) en popüler cevapları aşağıda listeledik.. Bakın neler demişsiniz.. Efendim çok geriye gidersek… 70’li yıllarda çok popüler olmuş, evlenen hemen her genç kızın çeyizinde yer almış, özellikle de koridorlarda yolluk olarak popülaritesi tavan yapmış bir halı türü desek doğru olur. Zira, o yıllarda çocukluğumuzda gittiğimiz hemen hemen her evin koridorlarında, nadiren de odalarında görmüşlüğümüz vardır kendisini. Alkole toleransı düşük öğrencilerin hele ki evlerinde halıfelks varsa vay haline o canım döşemenin! Esaslı bir halı yıkama makineniz yoksa, kesinlikle tercih edilmemesi gereken döşeme türü. Zira yıllar içinde bunun içinde biriken toz, toprak, amip, godzilla falan bir süre sonra sizi maazallah hasta eder. Alerjik bir bünye haline getirir.

Haberin Devamı

Ne kadar türlü konseptlerle temizleyeceğim diye kassanız da halı temizleme makinesiz bir yere varamazsınız, tozun toprağın yerini değiştirirsiniz o kadar. İngiltere’de banyo zeminine bile konulan, temizlikten nasibini alamamış ev dekorasyon ürünü. Bir de bunun üstüne, yetmiyormuş gibi, kilim vs atıldığı kombinasyonları mevcuttur ki tek denebilen…

Nasıl arıtıldığını bulanmaz ise söküp camdan atmaya yarayan halı çeşidi. Duvardan duvara hali olgusuna ismini vermiş firma. Genelde ucuz olması sebebiyle öğrenciler ve bekar kişiler tarafından tercih edilen evi sıcak tutmada faydalı olmasına rağmen temizliği düzgün yapılmadığı için koku, nem, pislik, toz gibi yan etkileri mevcut olan metrekare olarak en ucuz taban kaplama malzemesi. Üç yıldızlı otelin olmazsa olmazıdır. Bilumum öğretim kurumunda, beyaz yazı tahtalarında silgi olarak da kullanılabilen, müthiş icat. Bu buluş/icat sanırım Türklere özgü:) Pimapen pencere ile birlikte Türk ev yapılanma geleneğinin kabusu. Görsel bir şölenin yanında her türlü mayk ailesini ve püsürünü de içinde toplayarak özellikle çocukları hasta etmek konusunda uzman bir döşeme çeşidi. Bunu bir de parke bozulmasın diye yaptıranlar vardır ki ona hiç yorum yapamıyoruz… Alerjik bünyeli kişilerin özellikle yatak odalarına kesinlikle yanaştırmaması gereken dekorasyon türü. Hapşırtır.

Haberin Devamı

Evettt! buluşa ilham veren, farklı kullanım senaryolarına olanak sağlayabilen ve daha bir çok şeye sebep olan bir çeşit halıymış meğersem… Neymiş bu halı çeşidi demeyin… :)

O Güzel bir günün sizinle olması dileğiyle sağlıcakla kalın. Bizi takip etmeye devam edin ;)