Dünya Nefes kesen kurtarma operasyonu

Nefes kesen kurtarma operasyonu

22.09.2017 - 12:38 | Son Güncellenme:

Maria Kasırgası, Karayipler'in doğusunda yer alan ada ülkesi Dominika'da 15'den fazla kişinin ölümüne neden oldu. Vieques adasındaki kurtarma operasyonu, görüntüleriyle nefes kesti.

Nefes kesen kurtarma operasyonu

Dominika Adası’nın başbakanı Roosevelt Skerrit, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazartesi ve salı günleri ülkeyi vuran Maria Kasırgası yüzünden 15'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin de kaybolduğunu söyledi. Açıklama yaptığı sırada gözyaşlarına hâkim olamayan Skerrit, kasırga nedeniyle yüzlerce kişinin ölmemesinin ise "bir mucize" olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Salı günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik" ifadesini kullanan Roosevelt Skerrit, tüm ülkelerin yapacağı yardımlara ihtiyaçları olduğunu da dile getirdi. Skerrit, daha önce yaptığı paylaşımlarda ise kendi evinin de sular altında kaldığını ve çatısının uçtuğunu belirtmiş, "doğanın merhametiyle sağ kaldığı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Karayipler'in doğusunda yer alan ada ülkesi Dominika, yaklaşık 72 bin nüfusa sahip.

Dört kişiden üçü kurtarıldı

Porto Riko açıklarındaki Vieques adasındaki kurtarma operasyonu, görüntüleri nefes kesti. Perşembe günü İngiliz Kraliyet Donanması’nın operasyonunda, bir anneyle iki çocuğu kurtarıldı. Ancak tekneden çıkamayan İngiliz adam, tekneyle beraber sulara gömüldü. Aynı aileden olduğu tahmin edilen kişilerle ilgili detay verilmedi.

Haberin Devamı

Kasırga üstüne kasırga!

Şimdiye kadar en az 32 kişinin canının alan Maria Kasırgası, Porto Riko’dan Turks and Caicos adalarına doğru gidiyor. Maria, bu ay Karayipleri ve ABD’yi vuran ikinci büyük kasırga. Maria’dan önceki Irma Kasırgası ABD ve Karayiplerde en az 84 kişnin ölümüne neden olmuştu. Ağustos sonundaki Harbey Kasırgası yüzünden de 80’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Yazarlar