Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Sulu yemekler)

Enfes yemek tarifleri bugün sulu yemeklerle devam ediyor. Soğuk havaların vazgeçilmezi sulu yemekler tüm gün dışarıda hazır yemeklerle beslenen kişiler içinde ilk tercihi oluyor. Enfes yemek tarifleri sulu yemeklerle içinizi ısıtırken lezzetiyle de seveceğiniz tatlarla dolu. İşte Enfes yemek tarifleri ve lezzetli sulu yemekler…

Enfes yemek tarifleri (Sulu yemekler)

Enfes yemek tarifleri ile içinizi ısıtacak sulu yemekler yapmaya hazır mısınız? Tüm gün hazır yemeklerle dolan mideniz artık sıcak ve lezzetli sulu yemeklere geçmeli. Bu nedenle size gerçekten beğeneceğiniz sulu yemek tarifleri veriyoruz.

Hem pratik hem lezzetli yapıları ile tercih sebebi lan sulu yemekler, Enfes yemek tariflerinin en sevilen lezzetleri olacak.

Etli türlü tarifi
Etli türlü tüm güzel sebzeleri bir arada bulmak isterken etin tadını da yakalamak için iyi bir tercih.

Etli türlü için malzemeler
* 250 gram kuşbaşı et
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*2 tane yeşil biber
*3 tane domates
*8 tane taze fasulye
*1 tane kırmızı biber
*2 tane patates
*1yemek kaşığı salça
*1 tane soğan
*2 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Tuz
*Dilediğiniz baharatlar

Yapılışı
Tencerenizin içine sıvı yağı ekleyip etleri üzerine atın ve birkaç dakika çevirin. Daha sonra üzerine soğanları doğrayın. Üzerine biberleri de ekledikten sonra biraz daha yağda çevirin. Biraz böyle karıştırdıktan sonra salçayı ve baharatları ekleyin 2-3 dakika kadar da böyle karıştırın.

Patlıcan, kabak ve patatesleri küp küp doğrayın. Fasulyeleri de ikiye bölün. Sarımsakları rendeleyin ve tencereye ekleyin. Sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar su koyun. Tuzu ekleyip karıştırın. 15-20 dakika içinde pişecektir.
Afiyet olsun

Domates çorbası tarifi

İslim kebabı tarifi

İzmir köfte tarifi

Semizotu yemeği tarifi

Ballı Somonlu ve Patatesli Kuşkonmaz

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber