Negatif Düşüncelerden Kurtulmanın 5 Yolu

Hiç zihninizi meşgul eden şeyleri uzaklaştırmakta zorlandığınız ya da olumsuz düşünceleri zihninizde sürekli tekrarladığınız oldu mu? Çoğu insana hiç de uzak gelmeyen bu sorular rumination olarak tanımlanmaktadır. Kısaca düşüncelerin tekrarlayıcı bir şekilde zihinde dönüp durması anlamına gelmektedir. Negatif düşüncelerin günlük hayatınızda zihninizi sürekli işgal etmesi sağlığınız açısından oldukça zararlıdır. Bu düşüncelerden kurtulmak için uygulanabilecek temel yöntemlerden bazıları şunlardır.

Haberin Devamı

Nasıl Engelleyebiliriz?

Olumsuz düşüncenizi tanımlayın ve durumun farkına varın

Öncelikle zihninizde sürekli tekrarlamış olduğunuz olumsuz düşünceyi tanımlamakta, farkına varmakta ve kabul etmekte fayda var. Kendinize karşı dürüst olun ve bakış açışınızın doğruluğunu test edin. Günlük hayat içinde zihnimiz bir çok düşünce üretir ve bu düşüncelerin her birinin olumlu olmasına imkan yok. Negatif düşünceler için ise bir felaket senaryosu düşünerek kendinize Daha kötü ne olabilir ki? sorusunu yöneltin. Bu sorunun yanıtını aramak çoğu zaman tekrar eden olumsuz düşüncelerinizin etkisini azaltmaktadır.

Mola, mola, mola…

Kendinize rumination yapabilecek özgür alanlar yaratın. Farklı zamanlarda zihninizi sürekli olumsuz düşüncelerle meşgul etmek yerine bunu kendi belirlediğiniz zaman aralıklarında yapın. Sonrasında günlük hayatınıza devam edin. Böylelikle bu durum siizn için bir süre sonra gülünç ve sıradan bir hal alacaktır.

Neden böyle olaylar hep benim başıma gelir? Sorusundan vazgeçin

Tüm sorunları sırtınıza yüklediğiniz bu sorudan hemen uzaklaşın. Hayatın her daim tozpembe olmadığını ve karşınıza olumsuzluklar da çıkartabileceğini kabul edin. Sonuçta her şeyin mükemmel olduğu bir hayat sanıldığı kadar heyecan vermeyecektir. Bu durumu kabul ettiğiniz zaman bu durumla baş etmeniz de o ölçüde kolaylaşacaktır.