Gündem Nerede oy kullanacağım? Seçmen sorgulama sayfası açıldı mı?

Nerede oy kullanacağım? Seçmen sorgulama sayfası açıldı mı?

21.01.2019 - 09:15 | Son Güncellenme:

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için geri sayım başladı ve binlerce kişi 'nerede oy kullanacağım' sorusunun cevabını aramaya başladı. Konuyla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'dan önemli bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Nerede oy kullanacağım Seçmen sorgulama sayfası açıldı mı

Nerede oy kullanacağım sorusu araştırılmaya başlandı. Milyonlarca seçmeni yakından ilgilendiren nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtı YSK tarafından yanıt buldu. 4-17 Ocak tarihleri arasında seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından YSK tarafından sürecin 31 Ocak tarihinde sona ereceği duyuruldu. Peki hangi sandıkta oy kullanacağım ne zaman belli olacak?

Haberin Devamı

NEREDE OY KULLANACAĞIM SORUSU NE ZAMAN YANIT BULACAK?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Ocak saat 17.00'da askıdan indirilmiştir. Seçmen kütükleri 31 Ocak 2019 Perşembe günü kesinleştirilecek olup, sandık atamaları yapıldıktan sonra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacağınız sandığa ait bilgiler ile ilgili duyuru web sitemizde ilan edilecektir.

HANGİ SANDIKTA NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren hangi sandıkta ve nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtı 31 Ocak 2019'da seçmen kütüklerinin kesinleşmesinin ardından duyurulacak.