Ekonomi Nesneleri konuşan şirketler rekabetçi

Nesneleri konuşan şirketler rekabetçi

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Vodafone Grubu, ‘IoT Barometresi’ araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Nesneleri konuşan şirketler rekabetçi

Dünya çapında 1.758 işletmenin katıldığı IoT (nesnelerin interneti) Barometresi, bugün işletmelerin yüzde 34 ile üçte birinden fazlasının IoT’yi kullandığını, teknolojiyi kullananların yüzde 70’inin pilot aşamasının ötesine geçtiğini, yüzde 95’inin ise ana akım haline geldikçe, bu alana yatırım yapmanın avantajlarını gördüğünü ortaya koyuyor. Bu arada halihazırda IoT kullanan işletmelerin yüzde 74’ü, bu teknolojiyi kullanmayanların, beş yıl içinde rakiplerinin gerisine düşeceğini söylüyor.

Haberin Devamı

IoT kullanan işletmelerin yüzde 60’ı, bu teknolojinin sektörü kökten değiştirdiğini ya da beş yıl içinde değiştirebileceğini belirtiyor.

Vodafone Business IoT CEO’su Stefano Gastaut, “IoT kullanıcılarının yüzde 72’si IoT’siz dijital dönüşümün mümkün olmadığını söylüyor. IoT platformları her ölçekte şirket için teknoloji kullanımını kolaylaştırıyor” dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise, “5G’ye geçişle birlikte IoT daha da ön plana çıkacak. 2025 yılı itibariyle yaratacağı 6,2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklükle IoT ayrıca, işletmeler için büyük fırsatlar da sunuyor” diye konuştu.