Siyaset Net ittifak mesajı: Cumhur ittifakını çatlatamayacaklar

Net ittifak mesajı: Cumhur ittifakını çatlatamayacaklar

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanlığına yeniden seçilen Bahçeli, cumhur ittifakını hedef alanların havalarını alacaklarını söyledi. CHP’ye ‘Çiftlik Bank’ benzetmesi yapan Bahçeli Akşener kanadına da ağır ifadelerle yüklendi

Net ittifak mesajı: Cumhur ittifakını çatlatamayacaklar

MHP’nin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi. Bahçeli, cumhur ittifakının zedelenmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Kurultayda tek aday olan Bahçeli şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

TARİH YAZIYOR: Nice badireleri yenerek, nice belaları ezerek, nice engelleri geçerek hamdolsun 12’inci Olağan Büyük Kurultayımıza kavuştuk, bu muazzam diriliş ruhuyla buluştuk. Milliyetçi-Ülkücü Hareket bugün tarih yazıyor. 1 Kasım 2015’ten sonra yaşanmadık rezalet kalmadı. Kurultay bezirgânlarından, sırtımızdaki kamburlardan, içimizdeki safralardan kurtulduk.

“YİNE SATARLAR” MESAJI (Akşener kanadını kast ederek): Unutmayınız bir kere satan yine satar. Bir kere ihanetle bin kere ihanet arasında hiçbir fark yoktur. Bozuk para cep deler, bozuk insan kalp deler, bozgun kafilesi ise sonunda elenip çöplüğe gider ve de gitmiştir.

MHP’DE DE TÜNEL KAZILDI: MHP 1 Kasım 2015’den sonra ele geçirilmek istendi; çünkü Türkiye’nin işgal planında sosyal ve siyasal dayanak arandı. Ülkede çukurlar kazılırken, MHP’de de hıyanetin kazı ve tünel faaliyeti görülmüştür. CHP’nin Çin malı başbakanlık teklifini kabul etmiş olsaydık, HDP’yi yanımıza kazara alıp FETÖ’nün tuzağına düşseydik, bilinsin ki, Türkiye iç savaşa sürüklenecek, bekamız hepten, tümden çökecek, çürüyecekti.

Haberin Devamı

İHANET BLOKU DAĞILACAK: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi husumet ve hıyanete karşı güvencedir, güvenlik kilididir. Cumhur ittifakı, Türk milletinin tarihi uzlaşmasıdır. CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ, PYD, YPG, IŞİD, DHKP-C ve küresel cinayet şebekesinden müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku cumhurun karşısında tel tel dağılacaktır.

BİZDE TABAN YOK, DAVA VAR: (MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın “tabanda ittifak yok” sözüyle başlayan tartışma konusunda) Cumhur İttifakı’nın zedelenmesine yerel ve genel düzeyde müsaade etmeyeceğiz. Tabanda ittifak yok sözlerini elimizin tersiyle iteceğiz. Çünkü bizde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır, işte bu salondadır.

HAVALARINI ALACAKLAR: Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Erdoğan’dır. Hiçbir odak, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır. Fitne yayanlar, ala ala ancak havalarını alacaklar.

CHP’nin tezgahları Çiftlik Bank’la aynı

Haberin Devamı

CHP yeri geldiğinde devlet kurduğunu söyleyen, yeri geldiğinde de yıkıma mihmandarlık yapan siyasi cüruftur. Şu anda CHP ele geçirilmiş, kontrol ve denetimi Türkiye karşıtı mihraklara geçmiştir. Bu CHP ki, FETÖ’nün yörüngesindedir, PKK’nın hizasındadır, PYD’nin emeline hizmetle meşguldür. Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla CHP’nin tevatür, tezgah ve tezviratları birdir, aynıdır. Ana muhalefet, ana vatana ihanet içindedir. Cumhur diyoruz CHP çıldırıyor, İP ve HDP’yle birlikte patırtı gürültü çıkarıyor. CHP, eğer 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünü kasten, taammüden görmüyorsa, Pensilvanya’nın nüfusuna kayıt yaptırmış demektir. CHP sözcülerinin tahrikleri, edep ve haya dışı iftiraları tırmanırsa, bunun acıklı sonuçlarına katlanmak provokasyon kuyruğundaki malum ve müptezel yüzlere düşecektir. Çapı, noktadan öteye geçemeyen bu tetikçilere söyleyeceğimiz tek şey şudur: MHP yürür, CHP sürünür.

‘Afrin’in bağrına bayrak dikilmeli’

Ankara’nın savunması, sınır il ve ilçelerden değil, hali hazırda Afrin, Ayn El Arap, Cizire, Kandil, Kerkük’ten başlayacaktır. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü idrak ettiğimiz bugünlerde ay yıldızlı al bayrak ya bugün ya yarın Afrin’in badikilmelidir. Afrin, orada yaşayanlarındır. Türkiye’nin işgal emeli yoktur. Bu konuda bize durum hatırlatması yapan Avrupa Parlamentosu halt etmektedir.

Haberin Devamı

FETÖ’NÜN KRİPTO DAMARI KESİLMELİ: Önümüzdeki en temel konu başlıklarından birisi FETÖ’yle mücadele olmalıdır. Bu terör örgütünün kripto damarı kesilmeli, devlet aklıyla bu musibet gündemden çıkarılmalıdır.

ANKARA MERKEZLİ DIŞ POLİTAKA: Dış politikada merkez Ankara jeopolitiğidir. Ege ve Akdeniz’deki haklarımızdan taviz verilmemelidir. Önümüzdeki dönemde, AB üyelik sürecinin, ABD’yle sancılı seyrin, yaralı NATO ittifakının yeniden değerlendirilmesi kaçınılmazdır.

2023’TE SÜPER GÜÇ: 2023 Cumhuriyet’in yüzüncü yıldönümüdür. Büyükşehirleri kapsayacak şekilde yüz il, bin ilçeden oluşan bir idari sistemle, ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgesinde süper güç, seviyesine çıkmalıdır.

Haberin Devamı

2123’TE İLK ÜÇ: Yüz yıl önce Mondros Mütarekesi’ni konuşuyor, yedi düvelin topraklarımızı işgalinden dert yanıyor, feryat ediyorduk. Bundan yüz yıl sonra, yani 2123’de, Türkiye Cumhuriyeti, uzay araştırmaları yapan, genetik ve teknolojik kalkınmayı başarmış, her vatandaşını insanca yaşatan, dünyada hükmü geçen ilk üç devletten birisi olmalıdır, bizler göremesek de imanla söylüyorum ki bu uzak hedef gerçekleşecektir. İşte Kızılelma o zaman cevabını bulacak, o halde amacına ulaşacaktır.

TÜRK/KÜRT NİFAKI ŞEREFSİZLİK: Türkler ve Kürtler arasına nifak sokmak şerefsizliktir. Kürt kökenli kardeşlerimi dışlayan bir millet gerçeği olamayacaktır. Türklük, Türkiye ve Türk milletinin ana omurgası, ana iskeletidir. Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kürt kökenli kardeşlerimiz, ortak geleceğimizin ayrılıkta ve ayrışmada değil, ortak değerler etrafında birleşme ve bütünleşmede olduğunu görmüşler, hainlere kapılarını sürgülemişlerdir. Hepsiyle gurur duyuyorum, hepsini selamlıyorum.

Erdoğan’dan MHP’ye övgü

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP kurultayına mesaj gönderdi. Erdoğan, Divan Başkanı Semih Yalçın tarafından okunan mesajında, kurultayın MHP ile birlikte ülke ve demokrasi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Mesajında tüm delegeleri, MHP’ye gönül vermiş vatandaşları selamlayan Erdoğan, “MHP’nin kurucusu, Türk siyasi hayatının saygı değer ismi, MHP’li kardeşlerimin başbuğu” diyerek merhum Alparslan Türkeş’i de rahmetle yad etti.

MHP’nin Türkiye’nin en köklü siyasal geleneklerinden birini temsil ettiğini vurgulayan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere MHP’nin terörle mücadelede ve ülkenin bekasına yönelik tüm saldırılara karşı “milli birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyulan her dönemde” devletin ve demokrasinin yanında saf tuttuğunu ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti: “Nitekim 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı Meydanı’nda vücut bulan dayanışma ve ardından 16 Nisan halk oylamasında kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi, ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kapılarını aralamıştır. Uzlaşmayı, kenetlenmeyi, ortak değerler etrafında buluşabilme erdemini gerektiren bu yeni süreç, 2019 seçimlerine yönelik başlatılan Cumhur İttifak ile bir adım daha öteye taşınmıştır. 2019 seçimleri ve seçimde ortaya konulacak birlik ve beraberlik ruhu ülkemizin 2023 hedefleriyle 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda yapması gereken atılımlar bakımından da son derece önemlidir. İnşallah Türkiye bu kritik süreci başarıyla atlatacak, çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha kararlı bir şekilde kutlu yürüyüşünü devam ettirecektir.”