Nevzine tatlısı tarifi
Nevzine tatlısı, şerbetli tatlılar arasında yer alır. Un, kabartma tozu ile elde edilen hamura, ana malzeme olarak tahin, pekmez ve pekmez ilave edilir. Kayseri mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan nevzine tatlısının tarifi için mutlaka haberimize göz atın! İşte nevzine tatlısı tarifi...
Malzemeler
Şerbeti için;
-2 su bardak şeker.
-2 su bardak su
-1 çay bardak dut pekmezi
Hamuru için;
-125 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 çay bardak sıvıyağ
-1 çay bardak süt
-1 çay bardak tahin
-2 yemek kaşık sirke
-Yarım su bardak ince kırılmış ceviz
-1 paket kabartma tozu
-Yaklaşık üç su bardak kadar un
Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?
-Tatlı yapımına başlamadan önce şerbeti hazırlayın. Pekmez harici, diğer şerbet malzemelerini tencereye alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın.
-Daha sonra içerisine pekmezi ilave edip soğumaya bırakın.
-Hamuru için tüm malzemeleri bir kapta yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Dikdörtgen borcamdan biraz daha küçük bir borcam kullanın. Tepsiyi yağlayın ve hamuru koyup iyice elinizle tepsiye yerleştirin.
-180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar kızarana kadar pişirin.
-Son olarak fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökün.
-Tatlının şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...