Nevzine tatlısı tarifi

Nevzine tatlısı tarifi Kayseri yöresine aittir.Tahin, pekmez ve ceviz uyumuna hayır diyemem, hem sağlıklı yaşarım hem de tatlımı yerim diyorsanız nevzine tatlısı tarifi tam sizin için... Nevzine tatlısı tarifi, nevzine tatlısı nasıl yapılır sorularının yanıtını arıyorsanız nevzine tatlısı tarifi yazımızı okumanızı öneririz.

09.04.2018 Pazartesi Güncelleme : 09.04.2018-16:00 Pazartesi

Kayseri yöresine ait nevzine tatlısı lezzetli olmasının yanı sıra enerjinizi de yerine getirecek bir tatlı. Tahin pekmez uyumunu bu tatlıda bulacaksınız.  Nevzine tatlısı, özellikle balık yedikten sonra tercih edebileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. Nevzine tatlısı tarifi oldukça kolay bir tariftir. Misafirlerinizi, ailenizi ve kendinizi şımartmak ve tahin pekmezin faydalarından yararlanmak istiyorsanız nevzine tatlısı tarifi, nevzine tatlısı nasıl yapılır sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Nevzine tatlısı tarifi

Hamur malzemeleri

1 adet yumurta
125 gr Eritilmiş Tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu karbonat ya da kabartma tozu
1.5 su bardağı iri kırılmış ceviz içi 
3.5 - 4 bardak un
2 yemek kaşığı sirke

Şerbeti için

3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dut yada üzüm pekmezi

Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

1.Adım: Unu bir kabın içine boşaltın kuru karbonat ve vanilyayı ekleyin. 
2.Adım: Unun ortasını açın ve tüm sıvı malzemeyi ekleyin.
3.Adım: Yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
4.Adım: Cevizi ekleyin.
5.Adım: Yoğurun.
6.Adım: Fırın tepsisini sakın yağlamayın!
7.Adım: Hamuru tepsiye koyun ve elinizle bastırarak her tarafa eşit miktarda yayın. 30 cm uzunluğunda bir tepsi yeterlidir.
8.Adım: Üzerine çatalla çizikler atın.
9.Adım: Arzu ederseniz üzerlerine ekstra cevizler batırın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
10.Adım: O pişerken su ve şekeri ocağa koyun.
11.Adım: Kaynayınca ocağın altını kapatın ve pekmezi ekleyin 
12.Adım: Şerbeti ılıtın ve fırından çıkan sıcak tatlıya dökün.
13.Adım: 3-4 saat dinlendirirerek servis edin.

Afiyet olsun…

Tahin pekmezin faydaları

Tahinin faydaları

Tahin; kemik sağlığına iyi gelir, kabızlığı önler, vücut direncini artırarak soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Ayrıca hastalık döneminin daha hızlı atlatılmasına yardımcı olur.

Tahinin faydaları arasında en bilineni kanserli hücrelere karşı vücudun direnç göstermesidir. Tahin; antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini artırır, hücre yapısını koruyucu özelliği sayesinde ise kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır. 

Pekmezin faydaları

Pekmez; karaciğer ve mide dostudur.  Mide rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici özelliğe sahiptir ve öksürüğü keser.

Üzüm, dut, keçiboynuzu ve harnup gibi pek çok çeşidi bulunan pekmez, kan yapıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca vücut direncini, bağışıklık sisteminin direncini artırıcı ve güçlendirici özelliği sayesinde hastalıklara karşı korur, hastalık aşamasında ise iyileşme sürecini hızlandırır.

Karaciğeri temizleyerek damarları açar, kan basıncını dengeler.