Gündem Nişanlısı üniformayla şehidi uğurladı

Nişanlısı üniformayla şehidi uğurladı

11.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan, GATA’daki 16 günlük yaşam savaşını kaybedip, şehit olan Jandarma Komando Uzman Onbaşı Uğur Sağlam’ın (26) cenazesi, dün memleketi Van’ın Erciş ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Nişanlısı üniformayla  şehidi uğurladı

Sağlam’ın cenazesi, dün sabah helallik istenmesi için ilçenin Camikebir Mahallesi’nde bulunan babaevine getirildi. Şehidin babası Yaşar, annesi Nardane Sağlam, nişanlısı Tuba Bıçakçı ve yakınları, tabuta sarılarak, ağıtlar yaktı. Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Sağlam’ın cenazesi, helallik alındıktan sonra Vanyolu Camii’nin avlusuna götürüldü. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehit cenazesi, törenin yapılacağı Kaymakamlık binasının önüne getirildi.

2019’da evlenecekti

Törene asker üniformasıyla katılan Tuba Bıçakçı’nın, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşadığı, çiftin gelecek yıl için düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Sağlam’ın cenazesi, Halim Hoca Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Nişanlısı üniformayla  şehidi uğurladı

Şehidin nişanlısı Tuba Bıçakçı, törene asker üniformasıyla katıldı. Çiftin gelecek yıl için düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Yazarlar