Otomobil Nissan Qashqai 2020 yılında yenilenecek

Nissan Qashqai 2020 yılında yenilenecek

19.06.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

Nissan'ın en bilinen modellerinden olan Qashqai, 2020 yılında hem tasarımsal hem de teknik açıdan yenileneceği açıklandı. Nissan Qashgai'nin gövdesi özel olarak tasarlanacak ve iki çeşit hibrit motor ile kullanıcıların karşısına çıkacak. İşte detaylar...

Nissan Qashqai 2020 yılında yenilenecek

İngiltere'nin en çok satan üçüncü otomobil modeli olan Nissan Qashqai, 2020 yılında hem tasarımsal hem de tenik açıdan yenilenecek. Nissan, otomobilin özel olarak tasarlanan gövdesinin dışında dış tasarımını iki çeşit hibrit motor ile kullanıcılarına sunacak.

Haberin Devamı

Şirket geçtiğimiz günlerde dizel motorları envanterinden çıkarmaya başladı ve bazı Avrupa ülkelerinde satışı durdurmuştu. Yenilenen bir SUV modeli için elektrikli motor üzerinde çalışmaya başlayan Nissan'ın, ilk etapta otomobilin B segmentini tamamıyla dönüştürmesi bekleniyor. Bu araçların tamamı hibrit motora sahip olacak.

Bunun dışında Nissan, ilerleyen dönemlerdeyse C ve D segmentlerini (Juke ve Xtaril gibi) Renault ve Mitsubishi'nin kendi araçlarında kullandığı özel bir motor sistemi olan Alliance's CMF ile yenileyecek.

Nissan'ın kendi geliştirdiği plug-in hybrid sistem olan ePower, otomobil modellerinde ki yerini ilerleyen zamanlarda almış olacak. İlk olarak Japonya'daki Nissan Note modelinde ortaya çıkan sistem, otomobiln bataryasını beslemek için jeneratör görevi gören benzinli bir motor sistemine dayanıyor.

Haberin Devamı

Nissan'ın bu plug-in sistemi, Mitsubishi Electronics'in geliştirmiş olduğu ECU (Elektrik Kontrol Ünitesi) mimarisine dayanıyor. Bu sistem çok düşük miktarda karbon salınımı içeriyor. Yeni Nissan Qashqai'nin bu motora sahipti. Fakat 2020 model Nissan Qashqai'nin, ProPilot gibi gelişmiş otonom sistemler ile beraber eni güncellemeleri taşıyacağı ve daha fazla teknolojiyi bünyesine katacağını açıkladı.