Piyasada satılan nohutların bir gece öncesinden suda bekletilmesi ve ertesi gün tüketilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak nohudu beklettiğimiz su ve süreye karşı uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. Kuru nohutların gece öncesinde çeşme suyu yerine, içme suyunun içerisinde bekletilmesi gerektiği açıklandı. Suyun içerisinde şişen nohut bitkisinin özelliğinden dolayı suya, mide tarafından hazmedilemeyen, zehirli madde, gazlar bırakır. Bu yüzden içinde yumuşatıldıkları bu su dökülmeli, yeni taze suyla nohut yemeği yapılmalıdır. Aksi takdirde bu su sizi zehirleyebilir Akşamdan nohut ayıklanır, yıkanır, üzerini 2 parmak geçecek kadar suya ıslatılır. Ertesi gün temiz su ile yumuşayana kadar haşlanır.