Teknoloji Nokia, Android destekli cihazlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu

Nokia, Android destekli cihazlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu

28.03.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

Mobil Dünya Kongresi 2017 etkinliğinde tanıttığı telefonların ardından Nokia, bu sefer farklı bir konuyla gündemde. Android cihazların güvenliğiyle ilgili bir rapor hazırlayan Nokia, Android ekosistemine dair ciddi uyarılarda bulundu.

Nokia, Android destekli cihazlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu

Nokia'nın geçtiğimiz yılı değerlendiren raporuna göre 2016'da zararlı yazılımlar yüzde 400 oranında artış gösterdi. Mobil cihazlarda en fazla zararlı yazılımın yüzde 85 ile akıllı telefonlarda bulunduğu ifade edildi. Bu oranların yükselmesini Android’in her geçen gün yaygınlaşan bir işletim sistemi olması etkiliyor.

Haberin Devamı

Eskiden Windows, kullanım oranının yüksek olması nedeniyle kötü niyetli kişilerin ilgi odağında masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar vardı. Zamanla mobil cihazların artması bu kişilerin yönünü buraya doğru çevirmesine neden oldu.

Nokia, internete bağlı cihazların DDoS ataklarına karşı açık hale geldiğini de ifade etti. Nokia bu cihazlar için bir çözüm sunmaya hazırlanıyor. Geliştireceği ağ tabanlı cihazlarıyla birlikte bu cihazların güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Yazarlar