Ekonomi Norveç’e sıkı rakip: Perşembe somonu

Norveç’e sıkı rakip: Perşembe somonu

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ordu’nun Perşembe ilçesinde ağ kafeslerinde yetiştirilen ve tanesi ortalama 150 liradan satışa sunulan somon balığının, yurt içinin yanı sıra yurt dışından da yoğun talep görmesi üreticisinin yüzünü güldürdü.

Norveç’e sıkı rakip: Perşembe somonu

Karadeniz’de yaklaşık 20 yıl önce üretimine deneme amaçlı başlanılan ve aradan geçen süre içerisinde üretimi artırılan somon balığı yurt içi ve dışından talep görüyor.

Haberin Devamı

Perşembe ilçesinin 700 ila 900 metre açığında, 50-60 metre derinliğe kurulan ağ kafeslerinde üretilen somon balığının tanesi ortalama 4.5 kilogram geliyor. Kilosu 35 ila 40 lira ve tanesi ortalama 150 liradan alıcı bulan somon, lüks restoranların yanı sıra yurdun çeşitli yerlerindeki otel ve restoranlarda da sofraları süslüyor.

Ordu Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, son yıllarda Karadeniz’de yetiştiriciliği artan ve Norveç somonu olarak da bilinen somon balığına ilginin arttığını ifade etti.

Karadeniz, “Son yıllarda ilimizde yetiştirilen somona, Rusya ve Japonya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden oldukça talep var” dedi. l ORDU AA