Dünya Nükleer çanta kavgası!

Nükleer çanta kavgası!

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Pekin ziyaretinde kendisiyle birlikte her yere taşınan nükleer silah kumanda çantasının Halk Kongresi binasına sokulmasına engel olunmak istendiği, bunun üzerine ABD’li ve Çinli yetkililer arasında kısa süreli bir kavga ve arbede yaşandığı ortaya çıktı.

Nükleer çanta kavgası

Rus ajansı Sputnik’in aktardığına göre ABD’li haber sitesi “Axios”, Trump’ın kasım ayındaki Pekin ziyaretinde ABD ve Çinli yetkililer arasında fiziksel arbede çıktığını belirtti.

ABD Başkanı Trump, ziyaret için Ulusal Halk Kongresi’nin binası olan Büyük Halk Salonu’na girerken, arkasından gelen ve nükleer silah kumanda çantasını taşıyan askeri yetkili durduruldu. Durumu fark eden Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, hemen olay yerine gidip ABD’li askeri yetkililere “Yürümeye devam edin” talimatını verdi. Bunun üzerine de Amerikalılar ile Çinliler arasında kısa süreli bir itiş kakış yaşandı.

Habere göre arbede bir anda sona erdi ve Çinliler nükleer silah kumanda çantasına dokunmadı. Pekin’deki güvenlik önlemlerinden sorumlu yetkili de, durumdan ötürü özür diledi.