Gündem O çocuklar için Bi Kafe’ye gidin

O çocuklar için Bi Kafe’ye gidin

22.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yıl bir milyondan fazla çocuk Spina Bifida (açık omurga) hastası olarak doğuyor; tekerlekli sandalyeye mahkûm olarak yaşıyor. Balat’ta açılan  ‘Bi Kafe’ gelirini bu çocuklara tekerlekli sandalye alınması için bağışlıyor...

O çocuklar için Bi Kafe’ye gidin

Spina Bifida (açık omurga) hastalığı çocuklarda motor ve omurilik problemleri, kısmi felçler, beyinde sıvı toplanması idrar ve büyük tuvaletini kaçırma, ileri böbrek yetmezliği ile skolyoz gibi birtakım hastalıklara neden oluyor. Her yıl ortalama 1 milyon 200 bin doğumun gerçekleştiği Türkiye’de, Spina Bifida görülme sıklığı binde iki olarak kaydediliyor. Bugüne kadar, açık omurga hastalığı ile dünyaya gelen bebekler hemen akabinde ameliyata alınırken, neredeyse tamamında kalıcı hasarların meydana geldiği biliniyor. Spina Bifida sorunuyla doğan çocukların ailelerinin yaşadığı en büyük sorunların başında ise tekerlekli veya akülü sandalye temin etme sıkıntısı geliyor. Birçok ailenin yaşamını altüst eden bu soruna karşı Balat’ta ilginç bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Haberin Devamı

El emeği ürünler

Florence Nightingale Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Spina Bifida Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Alataş’ın öncülüğünde İstanbul Balat’ta hizmete giren “Bi Kafe” isimli kafeteryadan elde edilecek gelirin, Spina Bifida hastası çocuklara tekerlekli veya akülü sandalye alınması için ailelerine takdim edilecek. “Bi Kafe”de, çalışmayıp evde açık omurga sorunu yaşayan çocuklarına bakan annelerin el emeği ürünlerinin sergilenip satışa çıkartılacağı belirtildi.

‘Aileler sıkıntı içinde’

O çocuklar için Bi Kafe’ye gidin

Spina Bifidalı çocukların ailelerine maddi destek olmak amacıyla Balat’taki yardım kafe projesini hayata geçiren Florence Nightingale Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Spina Bifida Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Alataş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Spinalı çocuklarımızın bakımları yaşam boyu devam ederken yüksek maliyet gerektirebiliyor. Ailelerin yaşadığı en büyük sıkıntı ise akülü veya tekerlekli sandalye temini. Birçok aile dar gelirli olduğundan alım gücü sınırlı. Spina Bifida hastası çocuklarımız için tıbbi yardımların yanı sıra sosyal yaşamda da neler yapabiliriz diye düşündük ve ailelere katkı sunmak amacıyla projeyi hayata geçirdik. Bi Kafe isimli mekanın kira ve masrafları çıktıktan sonra elde edilen gelirin tamamı, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.”