Ege O eski halinden eser yok şimdi

O eski halinden eser yok şimdi

04.10.2018 - 00:09 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemen Belediyespor, evindeki 21 maçlık yenilmezlik serisini Tuzlaspor’dan aldığı 4 gollü mağlubiyet ile sonlandırdı. Milliyet Ege’nin usta kalemleri, “Geçtiğimiz senenin hızlı ve etkili ekibi Menemen’den eser yok. Menemen daha iyilerini yapabilir ve yapmalı” dedi

O eski halinden eser yok şimdi

Bülent Buda: Skora göre yazıyorum. Fena halde dağılmışlar besbelli. Bu yangından başkanda kurtaramamış onları anlaşılan. Sinyaller bir hafta öncesinden geldi. Çok kötü oynamışlardı, 10 kişiyle beraberliği zor kurtardılar. Kendi sahanda 4 farklı yenilginin konuşacak, tartışacak yanı yok. Zayıf dişine göre takımlara karşı ilk haftalar yolunda gitti herşey. Zorlu rakipler karşısında sorunlar açığa çıktı. Duygusal davranıyoruz çoğu zaman inciltmeyelim diyoruz. Bu yıl izlediğimiz Menemenspor, geçen yılın yarışmacı kimliğinin çok uzağında. Bunu vurgulamakta bir ödev bizim için.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Öncelikle Suat Hoca’nın annesinin vefatı dolayısıyla kendisine başsağlığı dilerim. Geçen hafta Tarsus maçı sonrası aman dikkat son iki yıldaki başarısızlıklardan ders alınmamış olduğunu görerek nacizane uyardım. Maalesef değişen birşey yok. Sevgili Tahir başkanın ve Menemenspor sevdalıların bir kez daha hayal kırıklığına uğramasına üzülürüm ifadesini kullanmıştım. Bu mağlubiyet benim için asla sürpriz olmadı. Ancak 4 fark biraz fazla oldu. Menemenspor’un iki seneder beri öncelikle orta alanında sorunlar var ve aynen devam ediyor. Ayrıca takım savunmasında hala savunmaya gelmekle, savunma yapmak arasındaki fark bilinmiyor. Yardımlaşma en alt düzeyde. Hücuma çıkarken durarak oynayan, bu kadar yan ve geri pas yapan bir takımın hedefe ulaşması zor. Ayrıca Samed Ali gibi geçen sene takımın gol kralının eksikliği ve yerinin doldurulmaması çok net bir biçimde belli oluyor. Futbolda bir sözü çok severim. Futbolda duygusallığa asla yer yoktur.’ Umarım en kısa zamanda kendilerini toparlarlar. 2 haftada kaybedilen 5 puanı bu haftadan başlayarak telafi ederler.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Dile kolay 21 maçtır evinde yenilmeyen Menemenspor, Tuzlaspor’a boyun eğdi. Hemde farklı skorla. Sezon başında hep dile getirdik bu lig şampiyonlar ligi gibi en az 7-8 takım şampiyonluğun büyük adayı. Baktığımız zaman Menemenspor’un bu ligde artık misafir olduğunu ve güçlü bir kadrosu var. Ancak bir türlü istikrarı yakalayamadılar. Bu haftaki yenilginin sinyalleri geçtiğimiz haftadan verilmişti. Biraz fazla mı özgüven sahibi oldu oyuncu grubu? Geçtiğimiz sezonun ilk 5 haftasında 5’de 5 ile 15 gol 15 puan toplarken kalesinde sadece 4 gol gördü. Bu sezona baktığımız zaman ilk 5 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet. Puanı 10. Attığı gol sayısı 9, kalesinde gördüğü gol sayısı ise 7. Bir yerlerde bir terslik olduğu kesin. Gecesini gündüzünü Menemenspor’a adayan sevgili Tahir Başkan ile Menemen sevdalılarının bu sezonda hayal kırıklığına uğramaması için tespitler ve tedbirler bir an evvel alınmalıdır.

Haberin Devamı

O eski halinden eser yok şimdi

Manisa Büyükşehir başaracak güçte

Bülent Buda: Herşey güzel güzel giderken şimdi nereden çıktı bu yalpalamalar. 3 gollü yenilgi fazla değil mi?. Bu hafta Pendikspor, sıkı bir rakip. İyi bir skorla tırmanışa geçer, Bu oyunda rehavete yer yok.

Fatih Tanfer: Menemenspor yazımın sonuda, ‘Futbolda duygusallığa yer yok’ derken, aynı sözüm Manisa Büyükşehir içinde geçerli. Ayrıca ligler arasındaki farkın net bir biçimde ne kadar uçurum olduğunu Manisa Büyükşehir oynadığı 2 deplasman ve aldığı 0 puanla gerçekleri gördü. Karalar bağlamaya gerek yok. Bu hafta Pendikspor maçından başlayarak gerekli tedbirler alınıp hedefe doğru devam edilebilir. Elbette böylesi uzun maratonda kötü haftalar oluyor.

Mehmet Demirtaş: Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 5 haftalık performans tablosu hiç de hak ettiği düzeyde değil. Daha ilk haftalarda lider ve ikincinin 6 puan gerisine düşmek can sıkıcı. Futbol bu inişler çıkışlar olacak elbet ancak hataların tespit edilip teşhisin konulması ve de tedaviye başlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk ve de Play Off’ta yer alabilecek imkanlar içerisinde yüzüyor.

Haberin Devamı

O eski halinden eser yok şimdi

Bu gidiş nereye KARŞIYAKA?

Bülent Buda: dakika 1 gol 1. Moral motivasyon için bulunmaz fırsat. Beklenti farkın açılacağı yönünde. Tersi oluyor. Rakip sert, dirençli. Geliyor Karşıyaka’nın üstüne üstüne. 32. dakikada bir karşı atakta, Hakan Kuş fantaziye yönelerek ikinci golü harcıyor. Rakip özellikle sol kanat oyuncusu Halil Çelik ile zorluyor Karşıyaka kalesini. 3 etkili top indiriyor Karşıyaka kalesi önüne, önlem yok. Dördüncüsünde gol geliyor. İkinci yarı 78. dakikaya kadar top iki kale arasında gidip, geliyor. Atan maçı koparacak gibi. Coşkulu, keyifli bir futbol var alanda. 82. dakikada sahanın en iyisi Halil Çelik, hızlı bir karşı atakta bırakıyor sol plaseyi Karşıyaka kalesine. Bir biçimde yeşil kırmızılıların işini bitiriyor. Uzatmalarda yine Halil tabelayı üçlüyor, Karşıyaka’nın umutları başka bahara kalıyor. Bu bir maç öyküsü... Bu öykünün neredeyse tamamında Karşıyaka’nın teknik adamı Aytekin Sümbül kendine verilen alanın düzenli olarak dışına çıktı. Uyarılarda yardımcı hakemlerle tartıştı. Yetmedi orta hakeme yüklendi. O mavrada kendi takımını unuttu, buna karşın Erokspor’un teknik adamı Zafer Turan sakin duruşuyla oyunu izledi, uyarılarını yaptı ve takımıda tabelayı üçleyerek hocalarını mutlu etti.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Karşıyaka, Erokspor karşısına Hakan Kuş’un 1. dakikada attığı golle müthiş bir giriş yaptı. İlk 20 dakikada dinamik oyun tarzı, agresif ve coşkusu vardı. Doğukan, Hakan farkı arttırabilecek golleri kaçırdılar. Defans ve orta saha arasındaki dayanışma üst düzeydeydi. Dakikalar ilerledikçe Erokspor sol çizgide oynattığı 70 numaralı Halil Çelik’e bir türlü tedbir alamadı. Topu aldı, içeriye katetti Karşıyaka defansının dengesini bozdu. Önce beraberlik golünü buldular sonrası Karşıyaka orta alan ve hücumda çoğalamadı, uyumsuzluk üst düzeye çıktı. İkinci yarının ortasıyla birlikte toparlandı, kendine geldi derken yine Halil ortaya çıktı önce ikinci golü attı. Sinirler gerildi, 90 dakika boyunca koşan ve bütün gücünü sahaya yansıtan Mustafa Aşan oyundan atıldı. 10 kişi kalmasına rağmen 1 puanı almak için Karşıyaka yine yüklendi. Ancak kaleci 3 net pozisyonu çıkardı. Tek başına direndi. Karşıyaka şişirme toplarla yüklendi de yüklendi. Ama maçın assolisti Halil Çelik uzatmalarda bu final bana yakışır deyip 3. golü attı ve gençler sahadan boynu bükük ayrıldı. Biletli 1000’e yakın seyirci yılmadan takımlarını destekledi ancak elinden gelen buydu. Sahadan ayrılırken gözünden yaşlar akan genç ve yaşlı taraftarları görünce yüreğim burkuldu. Umarım büyük Karşıyaka biran evvel toparlanır. Muhteşem seyircisine hakettiği başarıyı yaşatır.

O eski halinden eser yok şimdi

Kupada eledi ligde takıldı

Bülent Buda: Kupada 4 attıkları Niğde Anadolu FK’ye bu kez esas oyunda tek golle teslim oldular. Lig ile kupa atmosferi farklı oluyor. Bodrum Belediyespor, acaba o farklı skorun oluşturduğu rahatlıkla mı maçı kaybetti?

Fatih Tanfer: Niğde Belediyespor deplasmanında alınan mağlubiyetle 6. sıraya geriledi. Bu grup gerçekten çok zor. Her takım birbirini yenebilecek güçte. Daha birinci devrenin yarısına bile gelmeden hayal kırıklıklarına ve çöküşlere gerek yok. Ama tüm takımlarımıza yazdığımız gibi meşhur bir laf vardır, ‘Kaptanın iyisi limana yanaştırandır’ bu inişli çıkışlı grafikler her takım için geçerlidir. Bodrum’un bu haftaki rakibi Kastamonuspor o da bu gruptaki hedefe odaklanan 6-7 takımdan birtanesi. Alınabilecek 3 puan takıma büyük moral verecektir.

Mehmet Demirtaş: Bodrum Belediyesi Bodrumspor deplasmanda Niğde Anadolu Futbol Kulübü’ne tek golle mağlup oldu. İşin enteresan kısmı ise Ziraat Türkiye Kupası’nda 4-0 gibi farklı bir sonuçla rakibini kupadan ele, üç gün sonra ligde yine aynı takıma karşı 1-0’lık sonuçla evine dön. 9 puanla 6 sırada yer alıyorlar. Bu haftaki rakibi 12 puanlı 2. sıradaki Kastamonuspor. Evinde alınacak 3 puan Bodrumspor’u üst sıralar taşır.

O eski halinden eser yok şimdi

Türkiye’de gol yemeyen tek takım Naz Naz!

Fatih Tanfer: Nazilli için güzel olan ne denirse şuan Türkiye liglerin tek gol yemeyen takımı. Kendilerini Karşıyaka ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası maçında izleme fırsatı buldum. Koşan, mücadele eden, enerjik oyunculardan kurulu bir ekip. Kiralık olarak kadrosuna kattığı çok yetenekli gençler var. Bundan sonra ne yapabilir?. Çok doğru bir takım kurmuş bir yönetimi var. Futbolu seven bir Belediye Başkanı var. Seyircisiylede bütünleşince ve gördüğüm Nazillispor başarıya hiçde uzak değil. Ama sabır, güven ve destek gerekli.

Mehmet Demirtaş: Naz Naz 4 lig maçı ve 2 de kupa maçı toplam 6 maçtır gol yemiyor ve bu Türkiye ve Avrupa da rekor. Siyah İnciler, yalnızca Türkiye liglerinin değil Avrupa’nın da gol yemeyen tek takımı oldu. Takımı teknik heyet ve futbolcular olarak tebrik ediyorum.

O eski halinden eser yok şimdi

Tire 1922 Spor’un galibiyet selfielerini özledik

Bülent Buda: Elbette dış saha maçları zordur. Lakin Artvin’de ligin dibinde. Tirespor’un kalitesi bu maçları kazanmalı. Liderlik sürüyor, bu sevindirci. Bu haftaki rakip Kozan, güçlü rakip. Sıralamalardaki takipçilerinden kazan ve arayı aç. Söylendiği, yazıldığı kadar kolay değildir bu işler biliyoruz. Lakin Tirespor’unda kalitesi var. Güvencemiz odur.

Fatih Tanfer: Tirespor deplasmanda aldığı 1 puanla liderliğini devam ettirdi. En yakın takipçisi Şileyıldızspor’un Trabzon deplasmanında yenilmesi üzerine liderlik farkını 2 puana çıkardı, ancak 1 maç fazlası var. Son 3 haftadır durağın bir tempoya giren Tirespor’u takip ediyoruz. Aslında Sivas BLD ile oynanan Türkiye kupası maçındaçok etkiliydiler ama olmadı. Bana göre hücum organizasyonlarında yeni organizasyonlar gerekli. Çünkü elinde Gökhan, Berke, Sergen gibi oyuncuların varsa gol sorununun yaşanmasının nedenleri üzerinde durulmalıdır. Bu seneki avantajını Tirespor artık kaçırmamalıdır.

Mehmet Demirtaş: Artvin zor deplasman, buradan puan çıkarmak bence başarı. Tirespor istediğini aldı. Tire de zorlu rakiplerle karşılaşmaya başladı, fikstür avantajı gidince puan kayıplarıyla tanıştı. Şimdilik 11 puanla liderliklerini sürdürüyorlar. Haftaya bu haftayı BAY geçiren Kozan’la oynayıp daha sonraki hafta kendileri BAY olacaklar. Tedbirlerin alınması golcülerin eski formlarına kavuşması gerekiyor. Galibiyet selfielerini özledik.

O eski halinden eser yok şimdi

Uşak taraftarına şampiyonluk yakışır

Bülent Buda: Kendi alanında 2 puan daha yitirdi. Etkileyici bir oyun oynamadıklarını teknik adamları Hakan Şapçı’nın maçı değerlendirmesinden anlayabiliyoruz. Bu bağlamda önemli, değerli anlamlı olan Amed teknik adamı Sertaç Küçükbayrak’ın maç sonu değerlendirmesi. “Çok kısır, pozisyonu olmayan bir maç oldu. Kazandığımız bir puan çok değerli. Uşak taraftarını ve yöneticilerini tebrik ediyorum. Gerçekten sporun içinde kalmış güzel bir kent. Hiçbir olay yaşanmadan maç tamamlandı. Uşakspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum’ Ülkemizin daha çok Uşaklılara, daha çok Serdar Küçükbayraklara gereksinimleri var. Onları kutluyoruz. İyiki varsınız.

Fatih Tanfer: Utaş Uşakspor büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan Amed’le berabere kalarak liderle arasındaki puan farkını 8’e çıkartıp, 5. sıraya yerleşti. Uşakspor inatçı, asla yarıştan kopmayacak yetenekli oyuncuları olan bir ekip. Her hafta oyuncuların isimlerini tek tek saymaya gerek yok. O müthiş seyircisini gördükten sonra kaçırılan 3 puana yanmamak elde değil. Ama olmadı, öncelikle Utaş Uşakspor’un ilk hedefi Play Off yarışının içinde olmalıdır.

Mehmet Demirtaş: Geçen hafta Sakaryaspor’u 2-0 yenen Uşak, evinde Amedspor’a 2 puan kaptırdı. Bu sonuçla ligdeki 3. beraberliğini aldı. Uşakspor’un harika taraftar profili var ve de takımlarının bir üst lige çıkaçağına inanmış durumdalar. Oyuncu grubuda taraftarlarının inançlarına kulak verirlerse güçlü kadrosu ve zengin oyuncu grubuyla Uşakspor şampiyonluğa aday bir takım. Ayrıca tribünde dalgalandırılan şanlı Türk bayrağımızın Afrin harekatı sırasında kent merkezinin alındığında dalgalanan şanlı bayrağımız olduğunu öğrendik. Bir kez daha gurur duyduk. Gerçekten insanın tüylerini diken diken eden bir taraftar grubu var. İnananlar daima kazanır. Yolları açık olsun.

O eski halinden eser yok şimdi

Tarzan eriyor

Fatih Tanfer: Manisaspor, Ege bölgesinde bölge halkının büyük gurur duyduğu takımdı. Süper ligdeyken saatler öncesinden stadyumda yerlerimizi alır müthiş bir atmosfere şahitlik ederdik. Ancak gelinin nokta hepimizi üzüyor. Hızla aşağıya gidiyor ve herkes seyirci. Salı günüde yönetim maalesef pes etmiş ve koskova kulüp kaderiyle başbaşa bırakıldı. Sakaryaspor maçını sosyal medyadan izledim. 2-0 mağlubiyetten sonraforma aşkı üst düzey olan gençleri büyük bir mutlulukla izledim. Attıkları goller şahaneydi. 3-2 öne geçti ancak son dakikada Dilaver Güçlü öyle bir gol attı ki inanılmaz. Bu gençlerinde emeklerine yazık oluyor. Bizlerde yıllardır sadece durum tespiti yapıyoruz. Elimizden gelende sadece bu. Bir gerçek var, koskoca Manisaspor her geçen gün eriyip, yol oluyor.

Mehmet Demirtaş: Manisaspor’un durumu bizleri çok üzüyor. Hiç hak etmedikleri yerdeler. Gençler adeta direniyor. Ligin güçlü ekiplerinden olan Sakaryaspor karşısında adeta savaştılar ancak son anda yedikleri golle mağlup oldular. Herşeye rağmen savaşan bu gençleri tebrik ediyorum. İnşallah şehirde sahip çıkar diyeceğim ama artık benimdu umudum kalmadı. Yazık oluyor...

O eski halinden eser yok şimdi

Bu sonuçlar Buca’ya yakışmıyor

Bülent Buda: Sorunlarla boğuşurken, deplasmandan tek puan olsada çıkarmak başarıdır. 3 puan ile ligin dibinde olmak tatsız bir duygu. Hoca’da gitmiş, yenisine kolay gelsin... Bu haftaki rakip Diyarbekir, ligin ikinci sırasında. Zorlu bir maç bekliyor gençleri. Eğer yetişirse yeni hocalarıyla birlikte kolay gelsin. Elden fazlası gelmiyor.

Fatih Tanfer: Cihan Aktaş Bucaspor için aslında büyük bir avantaj. Ama bulunduğu yere bakarsak işler hiçde yolunda gitmiyor. Bu hafta içinde teknik adam değişikliğine gidildi. Elinde çok yetenekli gençlerin olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak biran evvel tehlike hattından hızlıca kurtulup düzlüğe çıkması şart. Profesyonel liglerde bundan sonrası yok. Düşünmek bile insanın tüylerini diken diken yapıyor. Seyircisinin artan coşkusu, doğru yönetimle hızla puan cetvelinde üst sıralara tırmanacağı günleri özlemle bekliyorum.

Mehmet Demirtaş: Bucaspor 5 haftadır galibiyet yüzü görmedi. Aldığı 3 beraberlikle 3 puanla ligin dibine çakıldı. kaldı. Cihan Aktaş başkanlığı’ndaki Bucaspor bulunduğu yeri hiç de hak etmiyor. Daha doğrusu önlem alınmazsa korkarak söylüyorum ki bir alt lige doğru koşar adım gidiyorlar. Bu haftaki rakip puan sıralamasında 2. sırada yer alan Diyarbekirspor. Fırtınaların yol haritasını belirleyecek zorlukta bir karşılaşma. Kepoğlu gitti. Umudumuz biran evvel Bucaspor’un toparlanması yönünde.