Gündem O gece Gülen’le görüşmek istemiş

O gece Gülen’le görüşmek istemiş

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün sivil imamları Hakan Çiçek ve Kemal Batmaz’ın cep telefonlarındaki mesajlar ortaya çıktı. Çiçek’in darbe gecesi Gülen’le görüşmek istediği, telefondaki kişiye, ‘Abim çok acil teli ver kendine. Abi bozun namazı’ mesajı attığı belirlendi

O gece Gülen’le görüşmek istemiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptıkları açıklamalarındaki çok önemli gelişmenin, FETÖ’nün darbe üssü Akıncı’da yakalanan sivil imamları Hakan Çiçek ve Kemal Batmaz’ın cep telefonlarından çıkan mesajlar olduğu ortaya çıktı. Çiçek, darbe teşebbüsü tarih ve saatinde ABD’de Pensilvanya eyaletinde bulunan ve rehberinde “Eczacı Abdi” olarak kayıtlı kişiyle FaceTime’dan 3 dakika 51 saniye görüşürken, FETÖ lideri Fetullah Gülen’le görüşmek için de “Abim çok acil teli ver kendine. Ölüm kalım. Abi bozun namazı” mesajı attı.

Haberin Devamı

Batmaz’ın cep telefonunda ise, FGulen.com sitesinde yer alan “Allah Yar” başlıklı bir yazı ile 11 Temmuz 2016’da Amerika’da olması istenen mesajlar ele geçirildi.

3 dakika 51 saniye

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı çevresindeki arazide bulunan cep telefonlarından ikisinin, örgütün sivil imamları Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek’e ait olduğu belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bilişim uzmanları, telefonlar üzerinde yaptığı incelemeye ilişkin rapor Akıncı davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Rapora göre Çiçek’e ait cep telefonu incelemesi sonucunda Çiçek’in darbe girişimi sırasında FaceTime uygulamasıyla Pensilvanya’yla görüştüğünün ortaya çıktığı ifade edilerek, “Darbe teşebbüsü tarih ve saatinde ABD’de Pensilvanya eyaletinde bulunan ve sanığın rehberinde ‘Eczacı Abdi’ olarak kayıtlı kişiyle 3 dakika 51 saniyelik görüşme gerçekleştirildiği tespit edilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

15 Temmuz mesajları

Raporda Çiçek’in, örgüt elebaşı Gülen ile birlikte örgüt hiyerarşisinde üst düzey faaliyet gösterdiği anlaşılan “Eczacı Abdi” adlı kişi arasında, darbe teşebbüsü günü mesaj trafiği olduğu bildirildi. Çiçek’in, saat 20.49’da bu kişiye “Abim çok acil teli ver kendine”, saat 20.49’da “Ölüm kalım” ve “Abi bozun nmz” mesajı gönderek, örgüt liderinin kendisiyle telefonda görüşmesi gerektiğini istediği kaydedildi.

Çiçek’in aynı kişiye saat 20.58’de “Sen yanında ol” ve “Aramak gerekirse” mesajları göndererek, “Eczacı Abdi”nin örgüt elebaşı Gülen’in yanından ayrılmamasını, onları gelişmelerden anlık haberdar edeceğini, kendisinin de örgütten alacağı direktifler doğrultusunda hareket edebileceğini, örgüt liderine ulaşmak durumunda kalması haalinde örgüt elebaşının yanından ayrılmamasını istediği kaydedildi. Raporda, saat 21.00’de Eczacı Abdi’den ise “Buradayım” mesajının Çiçek’e gönderildiğine yer verildi.

Raporda, “Eczacı Abdi” olarak kayıtlı kişinin Pensilvanya’da bulunan silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin kurucu ve yöneticisi Gülen ile yakın temas halinde faaliyet yürüten kişi olduğunun anlaşıldığı belirtilerek, “Bu kişinin açık kimliği ile ilgili çalışmalara devam olunmakla birlikte, sanık Hakan Çiçek’in savunmasında yer alan beyanların dışında ulaşılan tespitlere göre, sanığın darbe teşebbüsü esnasında anlık olarak ABD’de bulunan FETÖ/PDY terör örgütü üst düzey yöneticileri aracılığıyla örgüt lideri Gülen ile irtibat kurduğu tespit edilmiştir” şeklindeki ifadelere de yer verildi.

Haberin Devamı

Fuat Avni ve Pelikan

Raporda, Çiçek’in Viber ve WhatsApp arama kayıtlarına göre ulaştığı veya ulaşmaya çalıştığı kişilerin, FETÖ/PDY’nin ABD’deki üst düzey kadroları olduğuna dikkat çekildi. Çiçek’in, ABD’deki GSM operatörlerine ait numaralarla görüşmelerinin bulunduğu aktarılan raporda, Booking.Com üzerinden Mart 2016’da değişik tarihlerde ABD’deki çeşitli otellere, ayrıca özel bir havayolu şirketinin uçuş noktalarına baktığı, FETÖ/PDY mensuplarınca oluşturulan, hükümeti ve cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmaya ve algı oluşturmaya yönelik “Fuat Avni” twitter hesabı ile “Pelikan dosyası” konusunda aramalar yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Raporda, Çiçek’in 15 Temmuz 2016 saat 20.58’de telefonunun ekranına “tamam” anlamında “Tm” yazdığı, ancak göndermeden sildiği, 23 Haziran 2016’da Viber uygulaması üzerinden ABD’deki örgüt elebaşının yanında bulunan “Eczacı Abdi’ olarak kaydettiği kişiyle mesajlaştığı bildirildi.

‘Değişik bir inkılap’

Sanığın “Eczacı Abdi”ye, “Öğlen görüşme olur mu” mesajı göndererek, “Eczacı Abdi”den, Gülen ile konuşmak üzere irtibatının kurulmasını istediği kaydedilen raporda, “Eczacı Abdi”nin “Çıktınız mı abi” sorusuna Çiçek’in “Evet” cevabı verdiği, bir planlama kastedilerek, “Eczacı Abdi”nin “Bu sorunun ikinci adımı yok. Siz son birkaç gün içinde büyük bir yemin ettiniz mi?” mesajının tespit edildiği anlatıldı. Çiçek’in, Gülen’i kastederek, “Ne dedi ki, böyle düşündürdü” sorusunun ardından “Eczacı Abdi”nin fotoğraf gönderdiği belirtilen raporda, bu klasör açıldığında, Şuara Suresi’nin 227. ayetinin Türkçe mealine, ayetin indiriliş amacı dışında Gülen tarafından “Değişik bir inkılapla değişik bir inkılaba uğrayacaklarını (öğrenecekler). 23 Haziran 2016” şeklinde bir ekleme yapıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Gülen’in videosu

IPhone A1522 model cep telefonu ile Turkcell marka 64K ibareli SIM kartın ise, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğu belirlenen örgütün sivil imamlarından sanık Batmaz’a ait olduğu belirlendi. SIM kartın Batmaz’ın çalıştığı, kayyuma devredilen Kaynak Holding’e bağlı Matris Proje İnş. Gayr. Yön. ve Dan. Tic. Aş. isimli şirket üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi.

Raporda, bu hat üzerinden sık görüşülen numaralardan birinin de Batmaz’ın eşi Gonca Batmaz adına kayıtlı olduğu, Kemal Batmaz’ın, FETÖ içindeki faaliyetleri nedeniyle Samsun ve İstanbul adli makamlarınca aranan Mehmet Sungur ve Sungur’un eski eşi Meryem Çelik ile de sık sık görüştüğü bildirildi. Batmaz’ın, WhatsApp üzerinden, FETÖ soruşturmaları kapsamında Nevşehir ve İstanbul’da yargılanan Mustafa Şenel, Mehmet Ali Uzun ve Hidayet Özçelik ile de görüştüğü belirtilen raporda, telefondaki “yerel notlar” arasında “FGulen.com” sitesinde yer alan “Allah Yar” başlıklı bir yazı ile Gülen’e ait internetteki bir videonun linki de bulundu.

Kayınbiraderin adı da mesajda
Rapordaki mesajlara göre rehberde “Muammer Dc” şeklinde kayıtlı bir kişi, Batmaz’ın 11 Temmuz 2016’da ABD’de olmasını istedi. Mesaj içeriğinde firari Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım’ın adı da geçti. Sanığın 11-13 Temmuz 2016’da ABD’ye gittiği belirlendi.