O İlk Tekme Yok mu...

Kadınlara verilen en özel görev annelik şüphesiz. Bende hep merak etmişimdir 9 aylık hamilelik sürecini. Hayatımın en güzel haberini alalı bugün 35 hafta oldu... Kızımla kavuşmamıza bu kadar kısa bir süre kalmışken, hem geçen süreci hem de bundan sonraki yolculuğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Her anne adayının farklı durumlardan geçtiği gebelik süreci benim açımdan başlarda hayli rahattı. Çok fazla mide bulantısı, mide yanması, kusma gibi şikayetler yaşayan anne adaylarının aksine bu sıkıntılar bende fazla olmadı. Bünyeden bünyeye göre değişiyor sanırım.

Haberin Devamı

İlginç olan bende bu sıkıntıların 30. haftadan sonra çıkmasıydı. Büyüklerimizin geçmişten gelen "saçları uzuyordur" söylemleri bugün de akla gelen ilk neden... Zaman ne kadar ilerlerse ilerlesin, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bazı şeyler hiç değişmiyor. Doktorlar ise, bu tip eski inanışların gerçek olmadığını, bilimsel olarak böyle bir şeyin gerçekleşmeyeceğini söylüyor.

Tabi gebelik süreciniz boyunca size söylenenler bu kadarla sınırlı değil. "Aman saçını kestirme, aman önceden bir şey alma" vs... Siz siz olun, bunlara kulağınızı tıkayın ve bebeğinizle yaşadığınız her saniyenin tadını çıkarın. Çünkü bu anlar bir daha gelmeyecek. Annelik anne karnında başlıyor ve ne yaşadığınızı sizden iyi kimse bilemez. İlk tekme attığı an mesela... Gerçekten mucizevi bir duygu. Bir gün az hareket ettiğinde endişelenip, evham yapabiliyorsunuz. Zamanla artan hareketleriyle aranızdaki bağ daha da güçleniyor.

Haftalar ilerledikçe her anne adayının aklındaki sorulardan biri de doğumu nasıl yapacağıyla ilgili... Bu konuyla ilgili de birçok fikir duyabilirsiniz. Tabi ki doktorların önerisi öncelikli normal doğum. Sezaryen birçok ülkede zorunlu olmadıkça yasak.

Son yılların popüler yöntemi ise, epidural. Ben bu yönteme daha yakın anne adaylarındanım şimdilik. Bu tercih de sağlığınız ve şartlar el verdiği sürece size ait. Epidural ile ilgili de birçok kişiden farklı yorumlar duyabilirsiniz. Kafanız karışmasın ve siz gene en iyisi doktorunuza danışın. Bu konuda kafası oldukça karışan bir anne adayı olarak ben de birkaç doktordan görüş aldım. Hiçbirinden negatif bir yorum duymadım. Umarım yanılmam ve doğru bir karar vermişimdir. Bu konuyla ilgili fikrimi yaşadıktan sonra daha net paylaşabilirim sizlerle.

Haberin Devamı

Şimdi biraz mola. Biz kızımla yürüyüşe :)