Siyaset O madde komisyondan 11 saatte geçti

O madde komisyondan 11 saatte geçti

07.11.2018 - 13:11 | Son Güncellenme:

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülen AK Parti'nin sağlık torba yasa teklifinin 5'inci maddesi, muhalefetin protestolarına rağmen kabul edildi.

O madde komisyondan 11 saatte geçti

AK Parti'nin sağlık torba yasa teklifinin kamu görevinden çıkarılan ve güvenlik soruşturması sonucu kamuya alınması uygun görülmeyen hekimler ve diş tabiplerinin sadece Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunmayan özel hastanelerde çalışabilmesine imkan tanıyan 5. maddesinin TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndaki görüşmeleri 11 saat sürdü.

Haberin Devamı

CHP, HDP ve İYİ Parti temsilcilerinin söz hakkı kullanarak yoğun engelleme yaptıkları komisyonda AK Parti "kifayeti müzakere" önergesi yoluyla görüşmeleri sonuçlandırdı. AK Parti'nin 5. madde üzerindeki görüşmelere son verilmesi ve bu madde ile teklifin diğer maddeleri üzerinde verilecek önergelerin üzerinde görüşme açılmaksızın önerge metni ile gerekçelerinin okunarak oylatılmasına yönelik teklifi, muhalefetin yoğun protestosuna karşın kabul edildi. Bu önergenin kabulünün ardından da komisyonda muhalefetin değişiklik önergeleri okunup, oylatılarak reddedildi ve madde aynen kabul edildi.

Muhalefetin protestosu vekil danışmanlarının cep telefonları aracılığıyla kaydedildi.

PET ŞİŞELERİ YERE FIRLATTI

Haberin Devamı

Görüntülerde CHP'li Ali Şeker, önergenin okunmasını engellemek için komisyon uzmanının mikrofonunu çeviriyor ve kapatıyor. Engelleyemeyince de TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı'nın oylamaları yapmasını önlemek için aynı şekilde başkanın mikrofonunu kapatmaya çalışıyor. Sonuç alamayan CHP'li Şeker, masaların üzerindeki pet su şişelerini alıp yere fırlatıyor.