Siyaset ‘O sarayda bir gün bile oturmam’

‘O sarayda bir gün bile oturmam’

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir gün bile oturmayacağını, Kuleli Askeri Lisesi’ni de ertesi gün yeniden açacağını söyledi.

‘O sarayda bir gün bile oturmam’

Akşener dün Aydın’da MHP İl Başkanlığı’nın önünde kurulan platformda halka hitap etti. Seçim sürecinin çok şenlikli geçtiğini ifade eden Akşener, “Ben sizi dinlemeyip cumhurbaşkanı adayı olmasaydım sonuç itibariyle bugünkü seçimler nasıl olurdu? Herkesin birbirine sövdüğü, tek kale maç oynanan bir seçim olurdu. Bir ara ‘Çatı aday olsun’ dediler. Öyle olsaydı iki kişi yarışıyor olacaktı. Ama bugün çok şenlikli bir seçim var. Abiler bugüne kadar tek kale maç yapıyordu, şimdi sayı çoğaldı. Sinirler de bozuldu, asabiyet had safhada” diye konuştu.

Haberin Devamı

İsim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Akşener, “Vatandaş ne zaman yanında dursa, sen onlara arkanı döndün. Yorgun bir şoförün kullandığı arabaya biner misiniz? Hele bir de ehliyeti yoksa” diye sordu. Hükümetin eğitim politikasını eleştiren Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitimde zengin çocuğu, fakir çocuğu, iyi okul, kötü okul diye böldüler çocuklarımızı. Mardin’den mezun olan Aziz Sancar Nobel aldı. Biz Türkiye’de yeni Aziz Sancar’lar için mücadele edeceğiz inşallah.”

Kuleli sözü

Konuşmasında, Ahmet Maranki’nin “Umudumuz 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa” ifadelerini de hatırlatan Akşener, “Şimdi ‘Bilmem nereye gömdüğümüz silahları çıkarırız’ diyenler ayağınızı denk aldın. Öyle yasalar çıkaracağım ki tecavüzcüler, sahte kabadayılar milletin yüzüne bakamayacak. Kuleli’nin ışıklarını seçildiğimin ertesi günü açacağım” dedi. Aydınlılardan hem kendisi hem de partisi için oy isteyen Akşener, “Seçilirsem o sarayda bir gün bile oturmayacağım. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri haline dönüşecek” diye konuştu.