Gündem O tepelerde artık Mehmetçik var

O tepelerde artık Mehmetçik var

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TSK tarafından terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarına yönelik operasyonlar sonucu teröristlerden temizlenen 23 kilometrelik alanda üs bölgeleri oluşturuldu.

O tepelerde artık Mehmetçik var

11 Mart’ta başlatılan hava destekli operasyonda, aralarında örgütün sözde bölge sorumlularının da bulunduğu 131 PKK’lı terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

131 terörist ölü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlar kapsamında Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerden temizlenen Hakurk’ta örgütün Armuş, Avaşin Basyan ve Kani Rash’da kamp olarak kullandığı alanlara Mehmetçik üs bölgeleri kurdu.

Türkiye sınırından Irak’ın kuzey topraklarına doğru 23 kilometrelik alanı teröristlerden temizleyen Mehmetçik, açtığı yollarla da bu üsleri hem birbirine hem de Türkiye’ye bağladı. 11 Mart’tan bu yana kararlılıkla süren operasyonda şu ana kadar 131 terörist etkisiz hale getirildi.

Avaşin Basyan bölgesindeki 2 bin 550 metre rakımlı Sera Batin Tepe Üs Bölgesi’nde görevli Mehmetçik, gece gündüz demeden Türkiye sınırını gözetim altında tutup, terörist sızmalarına karşı etkin mücadele yürütüyor. Mehmetçik, PKK’lı teröristlerin saldırı ve taciz ateşlerine anında ve misliyle karşılık vererek, bölgedeki etkinliğini artırıyor.

Haberin Devamı

O tepelerde artık Mehmetçik var

Mehmetçik üslere yiyecek ve mühimmat sevkiyatını bazen araç, bazen helikopter, bazen de yük hayvanlarıyla gerçekleştiriyor.

O tepelerde artık Mehmetçik var

PKK’nın kâbusu

Mehmetçik, terörle mücadelede çoğu yerli ve milli olan son teknoloji cihazlarla savunma araçları kullanıyor. Bunlardan özellikle insansız hava araçları, teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. Mehmetçik, yerli silahlarla kuş uçurtmuyor. l ÖZKAN BİLGİN, YILMAZ KAZANDIOĞLU Erbil AA