Sağlıklı Beslenme Ocak ayında ne yenir?

Ocak ayında ne yenir?

02.01.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

Ocak ayının gelmesiyle kış mevsiminin tam ortasına geçtik. Ocak ayında vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri hangi besinlerden almalıyız, doğru ve sağlıklı beslenmek için Ocak ayında ne tüketmeliyiz? Sizin için Ocak ayında ne yenir araştırdık.

Ocak ayında ne yenir

Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmek için Ocak ayında ne yenir bilmek gerekir. Tüketeceğiniz besinlerden verim almak için meyve ve sebzeleri zamanında tüketmelisiniz. Ocak ayında yiyeceklerinizi kontrol ederek hastalıklardan da korunabilirsiniz. Daha sağlıklı beslenmek için Ocak ayında ne yenir gelin hep birlikte öğrenelim.

Haberin Devamı

Ocak ayında hangi sebzeler tüketilmeli?

Sağlığımız için sebzeleri zamanında tüketmemiz gerekiyor. Yemeklerimizin ve salatalarımızın olmazsa olmazı sebzeler, bizi birçok hastalığa karşı korur.

Bu sebzeler: Havuç, şalgam, ıspanak, brüksel lahanası, pırasa, lahana (kırmızı ve beyaz), turp (beyaz, kırmızı, siyah), pancar, kara lahana, bal kabağı, karnabahar, kereviz, brokoli.

Ocak ayında hangi meyveler yenir?

Kış aylarında hastalıklardan kurtulmak için bol bol meyve tüketmeliyiz. Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveleri nedir?

Bu meyveler: Elma, armut, ayva, nar, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon ve turunç.

Ocak ayında hangi balık türlerini tüketmeliyiz?

Balıklar mevsimine göre tüketilmelidir. Yumurtlama dönemindeki balıkların yenilmesi sonraki balık sezonunda balıkların türlerinin azalmasına neden olur. Balık mevsimini bilerek doğru balığı tüketmeye özen gösterelim.

Haberin Devamı

Bu balıklar: Uskumru, lüfer, çipura, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinakop, tekir, kırlangıç.

Ocak ayında hangi yemişler tüketilmeli?

Ocak ayı denilince tıpkı aralık ayında olduğu gibi akıllara kestane gelir. Ocak ayında da bol bol kestane tüketebilirsiniz.

Yazarlar